Mielipide: Vantaan tulisi kantaa vastuunsa puunpolton haitoista – "Pitäisi kaavoittaa kokonaan savuttomia pientaloalueita"

Puunpoltosta syntyy terveydelle haitallisia päästöjä, muistuttaa kirjoittaja. Teemu Vestovuo

toimitus

Vantaan tulisi kaavoittaa kokonaan savuttomia pientaloalueita, kirjoittaa lukija.

Ilmojen kylmetessä on puunpoltto jälleen alkanut Vantaankin pientaloalueilla. Osa pitää elävästä tulesta ja samalla säästää hieman sähkölaskuissa. Vastaavasti osaa taas syntyvät päästöt häiritsevät, kuten nimimerkkiä Puhdas ilma on perusoikeus (VS 9.1.).

Tutkimusten mukaan on yksiselitteistä, että puunpoltosta syntyy terveydelle vaarallisia päästöjä. Haja-asutuksessa ongelma ei ole niin suuri kuin taajamissa.

Mitä enemmän taajamien pientaloalueita tiivistetään, sitä isommaksi ongelma kasvaa. Mielipiteessä mainittujen Ylästön ja Silvolan lisäksi Vantaalla täydennysrakennetaan ahkerasti muitakin pientaloalueita.

Vantaan tulisikin kantaa vastuunsa asukkaidensa terveydestä. Uusien tulisijallisten pientalojen rakentamista pitäisi rajoittaa, kaukolämpöverkkoa pitäisi laajentaa pientaloalueille ja Vantaan tulisi kaavoittaa kokonaan savuttomia pientaloalueita.

Kaikilla on oikeus pientaloasumiseen

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Puunpolttoa pitäisi rajoittaa Vantaan tiheillä pientaloalueilla – ongelma vaivaa Ylästössä ja Silvolassa 10.1.2019 8:10

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut