Leviääkö Japanin seksi-ilmiö Suomeen? – IS: Yli 500 000 elänyt ilman seksiä yli vuoden

toimitus

Yli puoli miljoonaa suomalaista ei ole harrastanut seksiä yli vuoteen, kertoo Ilta-Sanomat.

Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan lehdelle IS:lle antamien tietojen mukaan 18–74-vuotiaista suomalaisista 15 prosentilla ei ole ollut yhdyntää vuoteen. Ryhmään kuuluuhteensä 3,7 miljoonaa suomalaista.

Kaikkein vähiten seksiä on yksinään elävillä ikäihmisillä.Eläkeikäisistä sinkuista 90 prosentilla naisista ja 70 prosentilla miehistä ei ole ollut seksiä vuoteen.

Ulkomailla on uutisoitu yhä useamman nuoren elävän ilman seksiä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n kertoi äskettäin kyselytutkimuksesta, jonka mukaan mukaan noin 43 prosenttia 18–34-vuotiaista japanilaisnuorista ei ole harrastanut koskaan seksiä.

Seksi ei kyselyn mukaan kiinnosta etenkään naisia.Kyselyn mukaan 45 prosenttia 16–24-vuotiaista naisista sanoi, ettei seksi kiinnosta tai se on jopa halveksittavaa, kertoi Ylen Uutiset.

Suomessa nuorten ikäluokkien seksitön elämä on Osmo Kontulan mukaan suhteellisen harvinaista.

Alle 25-vuotiailla yli vuoden kestävä seksitön jakso on harvinaista, vaikka he olisivatkin ilman parisuhdetta. Sinkkuja enemmän seksiä harrastavat kuitenkin parisuhteissa olevat, kertoo Kontula IS:lle.

Suomea koskevat tiedot ovat Väestöliitosta ja pohjautuvat kyselytutkimuksiin.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut