Suomen cupin iltakilpailu luo tunnelmaa Hakunilaan

URHEILU Hakunilassa hiihdetään ensi viikolla Suomen cupia.

Iltavalaistuksessa kisaaminen on Eeva Ahervolle ja Mikko Kuuselalle harvinaista herkkua, illalla hiihtäminen sen sijaan ei. Kaksikko harjoittelee lähes aina vasta työpäivän päätteeksi. Tero Vähämäki

Tero Vähämäki

Vantaan Hiihtoseuran ensi viikolla Hakunilassa järjestämä Suomen cupin osakilpailu houkuttelee ladulle mielenkiintoisia nimiä aina olympiavoittaja Iivo Niskasesta seuran omaan Anssi Pentsiseen

Laduille hyökkää myös runsaasti muita isäntäseuran urheilijoita. Eeva Ahervolle, 29, ja Mikko Kuuselalle,31, kyseessä on todellinen kotikisa.

Kivenheiton päässä Itä-Hakkilassa asusteleva pariskunta pääsee hakemaan onnistumista tutuilla laduilla.

Osakilpailu hiihdetään poikkeuksellisissa olosuhteissa, iltakilpailuna Hakunilan kellertävien valojen alla. Epätyypillinen alkamisaika saa hiihtäjien vahvan hyväksynnän.

– Ihan jännä kilpailla illalla, tällaista kisaa ei ole koskaan tullut hiihdettyä. Tunnelma on varmasti hyvä, Ahervo toteaa.

Laskut ovat lyhyitä, joten palautumisaikaa on vähän."

Hiihtäjillä, kuten muillakin urheilijoilla, on tarkat rutiinit ennen kilpailua. Kuusela kertoo, että iltakisa tuo muutoksia valmistautumiseen.

– Silloin on ainakin enemmän aikaa valmistautua ja laittaa välineet kuntoon.

Hakunilan latuprofiili vaikuttaa päällepäin helpohkolta. Korkeuserot eivät ole yhtä massiiviset kuin muualla, mutta Kuuselan mukaan kukaan ei selviä lenkillä helpolla.

– Kaikki, jotka täällä ovat hiihtäneet, kuvailevat reittiä yllättävän rankaksi, Kuusela toteaa.

– Laskut ovat lyhyitä, joten palautumisaikaa on vähän, hän kertoo.

Ahervo muistuttaa, että reitin rankin osuus on kierrosten välinen siirtymä.

– Stadionilla hiihdetään pitkään tasaista ja sitten lähdetään pitkään nousuun.

Hakunilan tapahtuma on yhdessä kilpailuja kiertävälle kaksikolle tämän kauden 11:s. Kausi on edennyt odotusten mukaisesti.

Ahervo ja Kuusela lähtevät Suomen cupin osakisaan ennen kaikkea hakemaan hyvää henkilökohtaista suoritusta. Kilpailija on kuitenkin aina kilpailija:

– Pakkohan se on hakea myös hyvää sijoitusta. Ei sinne vain omaksi ilokseen mennä hiihtämään, SM-kisoissakin kymmenen sakkiin urallaan sijoittunut Ahervo sanoo.

Lisävirtaa tarjoaa tunnetun runsaslukuinen vantaalaisyleisö. Viime vuoden SM-hiihdot – etenkin niiden hieno tunnelma – ovat Ahervolla ja Kuuselalla tuoreessa muistissa.

– Eihän Suomessa käy lähes missään yhtä paljon yleisöä. Vantaa on aina hyvä paikka kilpailla, Kuusela päättää.

Suomen cupin osakilpailu

Hiihdon Suomen cupin järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa keskellä viikkoa. Cup hiihdetään kahtena arki-iltana tiistaina ja keskiviikkona 15.–16.1.

Tiistaina hiihdetään pikamatkat. Naiset 5 km vapaalla hiihtotavalla (alkaen klo 17.50) ja miehet 10 km vapaalla (klo 18.45) väliaikalähdöillä.

Keskiviikkona hiihdetään seurojen väliset viestit (klo 18.05 naiset 3x5 km vapaalla, klo 18.55 miehet 3x7,5 km vapaalla).

Olympiavoittaja Iivo Niskanen edustaa Puijon Hiihtoseuraa miesten viestissä.

Lipunmyynti tapahtumaan alkaa molempina kisapäivinä urheilupuistossa kello 16.45.

Vantaan Hiihtoseura kehottaa katsojia tulemaan paikan päälle hyvissä ajoin.

Hakunilan urheilupuiston niin sanottu kisalatu ei ole kuntohiihtäjien käytössä tiistaina eikä keskiviikkona. Muut ladut, esimerkiksi peltoalueella, ovat sen sijaan käytössä normaalisti.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hakunilan laduilla nähdän todellinen huippuhiihtäjä – olympiavoittaja Iivo Niskanen ilmoittautui mukaan kilpailuun 9.1.2019 17:04

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut