Matkustajat rakastuivat tähän kännysovellukseen – Lippuja myyty puolessa vuodessa 80 000 000 eurolla

Kuvituskuva. HSL

Jari Pietiläinen

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkustajat ovat ottaneet HSL-sovelluksen omakseen. Mobiilipalvelu tuli käyttöön viime kesänä ja miljoonan latauksen raja ylittyi reilut puoli vuotta myöhemmin.

HSL-sovellus saavutti miljoonan latauksen merkkipaalun tammikuun ensimmäisen viikon lopulla.

Palvelun suosiosta kertovat myös myyntiluvut. HSL-sovelluksella ja sen aikaisemmalla versiolla HSL:n mobiililippusovelluksella myytiin viime vuonna lippuja kaiken kaikkiaan 80 miljoonan euron edestä.

HSL-sovellus on huomioitu myös palkinnolla. Joulukuussa 2018 se voitti kasvuyritysten Slush-tapahtumassa Paras Mobiilipalvelu -kilpailun ensimmäisen sijan Android One -kategoriassa.

– Kun ryhdyimme kehittämään uutta sovellusta HSL:n mobiililippusovelluksen tilalle, tarkoituksemme oli yhdistää mobiililippujen ostaminen, reittiopas ja matkustajan toiveiden mukaan räätälöidyt liikenneuutiset yhdeksi helposti käytettäväksi palveluksi, kertoo osastonjohtaja Mari Flink HSL:stä.

– Latausten ja myytyjen lippujen määrä kertoo, että sovellus vastaa matkustajien tarpeita.

Sovelluksella voi jatkossa hankkia entistä useampia lipputyyppejä – esimerkiksi opiskelijaliput ovat tulossa sovellukseen vuoden alussa.

– Jatkossa täysipäiväisesti opiskelevat voivat tunnistautua suoraan alennuslippujen käyttäjiksi HSL-sovelluksessa ilman, että heidän täytyy käydä HSL:n palvelupisteessä. Lisäksi sovellukseen tulee käyttöön HSL.fi:stä tuttu HSL-tunnus, Flink opastaa.

HSL-sovelluksessa voi jatkossa tehdä jatkuvan, kuukausittain veloitettavan tilauksen, jolloin kausilippu on aina voimassa, eikä asiakkaan tarvitse muistaa erikseen ladata lippuaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.