Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Martinlaaksossa toimii jälleen kirpputori pitkän tauon jälkeen – Mistä mahtaa tulla nimi Esterin Kirppis?

Martinlaakson aseman liepeillä sijaitsevalla Esterin Kirppiksellä soi tyypillinen viihdemusiikki. Sanna Ranema tutkii henkareissa roikkuvia vaatteita. Kolmen lapsen opiskelijaäiti etsii jälkikasvulleen käytettyjä asusteita.

– Ihan hyvin on löytynyt lastenvaatteita ja suhteellisen halvalla, Ranema kertoo.

Martinlaaksolainen on asioinut Laajaniityntie 3:n uudella itsepalvelukirpputorilla lähes viikoittain sen jälkeen, kun paikka avautui marraskuun alussa.

– Aiemmin olen käynyt kirppareilla Myyrmäessä ja Varistossa, koska Martinlaaksossa ei ole ollut kirpputoreja.

Esterin Kirppis sijaitsee hieman huomaamattomassa paikassa, virastotalon pohjakerroksen ja sisäpihan liiketilassa. Kulmikkaassa 180-neliöisessä vuokratilassa on 68 myyntipaikkaa. Myynnissä näyttää olevan enimmäkseen lasten ja aikuisten vaatteita sekä kaikenlaisia "kippoja ja kuppeja".

Perinteiseltä kirpputorilta vaikuttava myymälä on kolme vuotta Hämevaarassa toimineen Eemelin Kirppiksen rinnakkaistoimipaikka. Molempia vetää pähkinärinteeläinen kirppisharrastaja Pekka Kaasinen

– Kirpputorit on nimetty isovanhempieni Esterin ja Eemelin mukaan, yrittäjä paljastaa.

Jotkut hyväkkäät saattavat vääntää uuden myymälän nimestä vitsiä. Tavaraa tulee kuin Esterin Kirppikseltä?

– Vielä ei ole kukaan avautunut, Kaasinen nauraa.

Kaasinen halusi laajentaa bisnestään, koska kävi ilmi, etteivät Eemelin Kirppiksen myyntipaikat riitä kaikille halukkaille.

– Toivon, että ilman paikkaa jääneet tulisivat nyt tänne myyjiksi.

Kaasinen uskoo, että uudelle toimipaikalle on Martinlaaksossa kysyntää, koska sieltä on puuttunut kirpputori. Alkutaival onkin luvannut hyvää: ensimmäisinä viikkoina myyntipaikat olivat lähes täyteen varattuja. Kaasiselle paikkojen vuokraus on elinehto, sillä hän ei ota provisiota myynnistä.

Vuodenvaihteen aikoihin vuokrausaste on hieman laskenut, mutta yrittäjä uskoo, että kyse on hetkellisestä notkahduksesta.

– Kolmannes myyntipaikoista on nyt tyhjillään. Yleisesti vuodenvaihteen tienoo on kirpputoreille vaikeaa aikaa, koska väki käy niissä vähemmän.

Uusi kirpputori on houkutellut pääosin paikallisia lapsiperheitä ja eläkeläisiä, mutta käy siellä muitakin. Leppävaaralainen Tiina Kokkonen päätyi paikkaan sattumalta.

– Olen Martinlaaksossa työkeikalla. Tulin tänne lähinnä lämmittelemään, hän hymähtää.

Lämmitellessään Kokkonen on tehnyt löydön. Hän hypistelee neulepäähinettä.

– Löytyi tällainen euron hintainen talvilakki.