Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekisteröity yhdistyskin kelpuutetaan pian aktiivimallin valmentajaksi – nämä 4 asiaa eivät kerrytä työttömän aktiivisuutta jatkossakaan

Aktiivimallin edellyttämäksi aktiivisuudeksi kelpaavien toimijoiden joukko laajenee huhtikuun alusta.

Myös muut kuin työvoimaviranomaiset järjestävät työttömien työnhakijoiden työllistymistä tukevaa valmennusta. Niiden valmennus ei nykyisellään kerrytä aktiivimallin mukaista aktiivisuutta, vaikka valmennuksen sisältö vastaisi työvoimaviranomaisen järjestämiä tai sen hankkimia valmennuksia.

Jatkossa aktiivisuutta voi kerryttää muun muassa kunnan, kuntayhtymän, Työttömien Keskusjärjestön tai sen jäsenyhdistyksen tai julkista rahoitusta saavan rekisteröidyn yhdistyksen järjestämä toiminta.

Myös ammattiliiton tai ammattijärjestön tai näiden perustama säätiö tai muu yhdistys voisi järjestää aktiivisuutta kerryttävää toimintaa. Sitä kertyisi myös työnantajan järjestämästä muutosturvakoulutuksesta.

Osallisuutta ja hyvinvointia tukeva toiminta ei edelleenkään ole aktiivimallin mukaista aktiivisuutta kerryttävää toimintaa. Aktiivisuutta ei myöskään kerrytä työpaikkojen hakeminen, työhaastattelut ja osallistuminen rekrytointitapahtumiin.