Kenestä Vuoden vantaalainen? – Äänestä suosikkiasi!

TUNNUSTUS Vuoden vantaalaisen tunnistaa siitä, että hän tekee pyyteettömästi hyvää ja tekee Vantaata tunnetuksi.

Vuoden vantaalaisen valitsevat Vantaan Sanomien lukijat. Viimeinen äänestyspäivä on 16. tammikuuta. ESM arkisto/Hussein Al-Taeen kuva Antero Karvonen

Mia Lindström

Vantaan Sanomien lukijat pääsevät heti alkuvuodesta mieluisan äänestyksen pariin. Lukijat saavat äänestää suosikkiaan Vuoden vantaalaiseksi.

Vantaan Sanomien toimitus valitsi lukijoiden lähettämiä ehdotuksia hyödyntäen seitsemän ehdokasta.

Voit myös äänestää omaa suosikkiasi listan ulkopuolelta.

Ehdokkaat ovat (kuvat ylhäältä oikealle kulkevassa järjestyksessä):

1. Vantaa-Seuran Andreas ja Riina Koivisto. Ovat ahkeralla työllään tehneet vantaalaista paikallishistoriaa tunnetuksi. Vuonna 2018 Vantaa-Seura järjesti liki 80 tapahtumaa, kuten monia yleisöopastuksia ja Helsingan keskiaikapäivät. Kaikkiaan tapahtumissa on käynyt lähes 12 000 kiinnostunutta. Riina Koivisto on seuran toiminnanjohtaja ja Andreas Koivisto puheenjohtaja.

2. Plogging-harrastaja Mari Laitinen. Kuluneen vuoden ilmiöksi noussut plogging, eli roskien kerääminen lenkkeilyn yhteydessä, sai vantaalaisetkin innostumaan arjen ympäristöteoista. Yksi näkyvimmistä toimijoista on ollut Pakkalassa asuva Mari Laitinen, joka omalla esimerkillään teki ilmiötä tunnetuksi.

3. Rauhantekijä Hussein Al-Taee. Työskentelee Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) neuvonantajana. On syntynyt Bagdadissa ja saapui pakolaisena Suomeen, ollessaan lapsi. Vantaalla yhä asuva Al-Taee tekee rauhantyötä myös kouluissa eri puolella Suomea.

4. Vapaaehtoistyöntekijä Jorma ”Viki” Vesterinen. Hiekkaharjussa asuva 75-vuotias mies toimii ahkerana vapaaehtoistyöntekijänä monissa erilaisissa tapahtumissa. On toiminut Vantaalla myös parikymmentä vuotta vapaaehtoisena sovittelijana, riitojen ja rikosten sovittelussa. Erikoistunut lähisuhdeväkivaltatapauksiin.

5. Projektisuunnittelija Katri Laaksonen. Vantaan kaupungin projektisuunnittelija on omalla esimerkillään tuonut kaupungin toimintaan lempeyttä, iloa ja toivoa. Hän kehittää Myyrmäessä asukastoimintaa suurella sydämellä ja kykenee vetämään mukaan niitä, joita on muuten vaikeaa saada osallistumaan.

6. Vapaaehtoistyöntekijä Tapani Vainikainen. Vainikainen on toiminut Vantaan liikuntapalveluissa vapaaehtoisena vertaisohjaajana vuodesta 2013. Hän toimii myös muun muassa menokaverina, auttaen ikäihmisiä liikkumaan kodin ulkopuolella.

Vainikainen on suureksi avuksi kaupungin liikuntapalveluille ikäihmisten liikuttamisessa. Hän on myös erittäin aktiivinen uusien toimintapisteiden ja ryhmien käynnistämisessä sekä ylläpitämisessä.

7. Muusikko Tom Eklund. Länsivantaalainen laulaja-lauluntekijä keikkailee ahkerasti muun muassa Tom Eklund & Liivit Boys -yhtyeen ja Caroline-yhtyeen kanssa. Esiintyy usein myös kotikulmillaan Myyrmäessä. ”Lahjakas muusikko”, muistuttaa yksi lukijoistamme.

8. Oma ehdokkaasi.

Näin annat äänesi suosikillesi:

Voit äänestää suosikkiasi Vuoden vantaalaiseksi osoitteessa www.vantaansanomat.fi/vuodenvantaalainen

Äänestää voi myös postitse. Lähetä postia osoitteeseen Vantaan Sanomat, PL 350, 01511 Vantaa. Kirjoita kuoreen Vuoden vantaalainen.

Viimeinen äänestyspäivä on 16. tammikuuta.

Tunnustus jaetaan nyt kuudetta kertaa. Viimeksi lukijamme äänestivät Vuoden vantaalaiseksi Kalevauva.fi-yhtyeen.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut