Poliisi Arabianrannan murhasta: Epäilty oli uhrin eno – "Tappamisen tarkoitus on ollut ilmeinen"

Medialle ei annettu lupaa kuvata käräjäoikeuden vangitsemisistunnossa. Helsingin Sanomien mukaan epäilty oli pukeutunut sandaaleihin ja haalareihin. Kuvakaappaus MTV:n videolta

Aapo Siippainen

Arabianrannassa myöhään jouluaattoiltana tapahtuneen henkirikoksen epäilty tekijä on vangittu. Vangitsemisesta päätettiin Helsingin käräjäoikeudessa tänään perjantaina.

Poliisi kertoo, että 36-vuotias epäilty on 7-vuotiaan uhrin eno.Iltalehdentietojen mukaan epäilty on ollut kirjoillaEspoon Leppävaarassa.

Teon aikaan epäiltyoli pojanperheen vieraana ArabianrannanBrysselinkadulla sijaitsevassa asunnossa. Asunnossa oli teon alkaessa paikalla kaksi perheen aikuista ja uhrin lisäksi myös toinen alaikäinen lapsi.Poliisin mukaan murhasta epäilty ei kohdistanut väkivaltaa muihin paikalla olleisiin.

Tapahtuma on saanut alkunsa yllättäen. Epäillyn aloittama teko ehti kertaalleen keskeytyä ja uhrille oltiin hankkimassa apua, mutta epäilty onnistui saamaan uhrin haltuunsa ja lukkiutui tämän kanssa huoneistoon.

– Tilanne on edennyt niin nopeasti, ettei siihen ole ehditty väliin. Epäiltyä on päästy kuulemaan esitutkinnassa kerran, ja hän on kertonut harhoistaan, jotka ovat toimineet vaikuttimena tekoon ryhtymisessä. Teossa on käytetty teräasetta, ja tappamisen tarkoitus on ollut ilmeinen, kertoo teosta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kuvailee tapahtumapaikalla tehdyn kiinnioton sujuneen rauhallisesti. Päihteillä ei ole poliisin tietojen mukaan ollut osuutta asiaan.

Uhrin perheelle on järjestetty kriisiapua, ja heidän kuulemisensa on edelleen kesken. Perheen lasten kouluihin ollaan yhteydessä, jotta kouluissa voidaan valmistautua tukemaan lapsia sekä antamaan kriisiapua.

Syytteen nostamisesta päätetään 6. päivä maaliskuuta mennessä. Syyttäjäksi on määrätty kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski.