MTV: Arabianrannan lapsimurhasta epäilty pahoinpiteli nuoren jääkiekkoilijan ja tuhosi hänen uransa –"Räjähdysherkkä kaveri"

Aapo Siippainen

Arabianrannan joouluaattoisestalapsen murhasta epäillyllä miehellä on taustalla tuomio pahoinpitelystä, kertoo MTV.

Pahoinpitely tapahtui Helsingin yössä vuonna 2003. Kohteena oli MTV:n Veikoksi kutsuma varusmies, joka oli ollut kaupungilla viettämässä vapaata.

Tilanne alkoi MTV:n mukaan ravintolaillan jälkeen parkkipaikalla, jossa Veikolle tuntematon seurue istui toisten ihmisten autojen päällä. Auton päällä istuneet eivät poistuneet pyynnöistä huolimatta. Yllättäen Veikkoa lyötiin pullolla päähän, ja hän sai heti perään useita iskuja. Hän loukkasi tilanteessa nilkkansa pahasti.

– Huomasin, että nilkka on melkein 90 asteen kulmassa ja jalkaterä osoitti sisäänpäin. Ei ollut kaukana, että olisi ollut avomurtuma, Veikko sanoo MTV:lle.

Yksi Veikon pahoinpitelynpäätekijöistä on sama mies, jota epäillään Arabianrannan lapsen murhasta, MTV kertoo. Veikko kuvaili miestä haastattelussa "räjähdysherkäksi kaveriksi".

Pahoinpitelyn vuoksi Veikon nilkka jouduttiin leikkaamaan kolme kertaa ja hän joutui lopettamaan muun muassa uransa jääkiekkoilijana. Hän kertoo saaneensa korvauksia pari tuhatta euroa. Oikeudessa pahoinpitelystä tuomittiin lisäksi toinenkin mies, kertoo MTV.