TE-toimistojen väelle tarjotaan lisäsatasia – "Yksi keinoista pitkään työttömänä olleiden työllistymisessä"

TE-toimistoissa otetaan määräaikaisesti käyttöön tulospalkkio pitkään työttömänä olleiden työllistämiseksi. Tulospalkkioihin varataan miljoona euroa vuodelle 2019.

Työministeri Jari Lindströmin(sin) mukaan mallista sovittiin hallituksen kehysriihessä, ja tulospalkkausmallia on valmisteltu syksyllä työ- ja elinkeinoministeriön työryhmässä.

– Tämä on yksi niistä keinoista, joilla edistämme pitkään työttömänä olleiden työllistymistä ja panostamme TE-toimistojen tekemän työn vaikuttavuuteen, Lindström sanoo.

Tulospalkkiota voi saada parhaiten suoriutuneiden TE-toimistojen koko henkilöstö. Palkkioiden maksu on sidottu pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen, rakennetyöttömien määrään ja työttömyysjaksojen keskimääräiseen kestoon.

Palkkion saisi TE-toimisto, jonka kehitys omaan edelliseen vuoteen verrattuna olisi parempaa kuin valtakunnan tason kehitys. Palkkio on enintään 3 prosenttia vuosipalkasta, mikä vastaa noin 1,5 viikon palkkaa.

Työllistymiseen voidaan vaikuttaa myös tehostamalla palveluun ohjausta ja työllistämällä henkilöitä palkkatuella tai starttirahalla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut