Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TE-toimistojen väelle tarjotaan lisäsatasia – "Yksi keinoista pitkään työttömänä olleiden työllistymisessä"

TE-toimistoissa otetaan määräaikaisesti käyttöön tulospalkkio pitkään työttömänä olleiden työllistämiseksi. Tulospalkkioihin varataan miljoona euroa vuodelle 2019.

Työministeri Jari Lindströmin(sin) mukaan mallista sovittiin hallituksen kehysriihessä, ja tulospalkkausmallia on valmisteltu syksyllä työ- ja elinkeinoministeriön työryhmässä.

– Tämä on yksi niistä keinoista, joilla edistämme pitkään työttömänä olleiden työllistymistä ja panostamme TE-toimistojen tekemän työn vaikuttavuuteen, Lindström sanoo.

Tulospalkkiota voi saada parhaiten suoriutuneiden TE-toimistojen koko henkilöstö. Palkkioiden maksu on sidottu pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen, rakennetyöttömien määrään ja työttömyysjaksojen keskimääräiseen kestoon.

Palkkion saisi TE-toimisto, jonka kehitys omaan edelliseen vuoteen verrattuna olisi parempaa kuin valtakunnan tason kehitys. Palkkio on enintään 3 prosenttia vuosipalkasta, mikä vastaa noin 1,5 viikon palkkaa.

Työllistymiseen voidaan vaikuttaa myös tehostamalla palveluun ohjausta ja työllistämällä henkilöitä palkkatuella tai starttirahalla.