Myyrmäkeen ja Koivuhakaan rakennetaan hotelli – "Vantaa kiinnostaa alan toimijoita erinomaisen paljon"

YÖPYMINEN Myyrmäen "ikuisuushankkeelle" rakennuslupa. Koivuhakaan tulee Marriott-hotelli.

Havainnekuvassa on näkymä Rajatorpantieltä tulevalle 8-kerroksiselle hotellille. Avarrus Arkkitehdit Oy

Armi Suojanen

Vantaalle rakennetaan kaksi uutta hotellia. Rakennusluvan ovat saaneet Myyrmäen Raappavuorentielle ja Koivuhaan Kuriiritielle rakennettavat hotellit. Niissä on huoneita yhteensä yli 500.

Myyrmäen hotellia alkaa operoida rakennuttaja NREP. Koivuhaan hotellista tulee yhdysvaltalaisen Marriott-ketjun courtyard-brändin mukainen hotelli.

Voi sanoa, että Myyrmäen hotellista tulee vihdoin totta. Sitä on puuhattu ja suunniteltu urheilupuiston alueelle ainakin yli 10 vuotta, mutta hanke on lykkääntynyt useita kertoja muun muassa kaavavalitusten vuoksi.

Yksi valmistumisetapeista oli vuosi 2012, jolloin hotellin piti yövyttää Helsingissä pidettyjen yleisurheilun EM-kisojen vieraita.

Myöhemmin YIT luopui hotellin ja sen yhteyteen suunnitellun hyvinvointikeskuksen rakentamisesta.

Myyrmäen 322 huoneen hotellihanketta vetää nyt kiinteistökehitysyhtiö NREP. Kahdeksankerroksiseen hotelliin on suunniteltu huoneita lyhytaikaisen majoittumisen ohella myös pitkäaikaiseen yöpymiseen. Hotelliin on tulossa kahvila, spa-osasto sekä lounge- ja etätyötiloja.

Kaikkiin 2–8 kerroksen huoneisiin tehdään parvekkeet, joista Raappavuorentien puoleiset parvekkeet lasitetaan. Hotelli on betonirakenteinen ja sen julkisivut ovat sävytettyä kuitusementtilevyä ja lasia. Eteläpäädyn julkisivut ensimmäisessä kerroksessa tehdään pääosin lasista. Muutoin julkisivut ovat osittain valkoista ja punertavan umbran sävyä. Parvekkeiden lasikaiteissa käytetään sinisen ja valkoisen eri sävyjä.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä."

Koivuhaan tiiliverhoiltuun Marriott-hotelliin tulee kuusi kerrosta ja niihin yhteensä 206 huonetta. Hotellin tieltä puretaan kaksi yksikerroksista pientaloa. Kuriiritie 11–13:een rakennettavaa hotellia ryhtyy operoimaan Primehotels.

– Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä, kertoo Primehotelsin hallituksen puheenjohtaja Eero Nuutinen

Primehotels alkoi hiljattain vetää Katajanokan entiseen vankilaan tehtyä hotellia Helsingissä. Marriott Katajanokasta tuli samalla Suomen ensimmäinen Marriott-hotelli.

– Vantaa kiinnostaa tällä hetkellä sijaintina hotellialan toimijoita erinomaisen paljon, toteaa Vantaan kiinteistöjohtaja Antti Kari

Keskusteluja kotimaisten ja ulkomaisten hotellitoimijoiden kanssa käydään Karin mukaan viikoittain. Potentiaalisia selvityksen alla olevia kohteita on eri puolilla Vantaata.

– Pääpaino on Tikkurilan ja Aviapoliksen alueilla, mutta hotelleille on selkeää kysyntää myös muualla Vantaalla, kuten Myyrmäenkin hanke osoittaa, Kari jatkaa.

Uudet hotellit

Myyrmäen hotellin kerrosala on 10 992 kerrosneliömetriä.

Autopaikkoja tulee vähintään 141, pyöräpaikkoja rakennuksen sisään 210 ja ulos 52 kappaletta.

Koivuhaan hotellin kerrosala on 7 968 kerrosneliömetriä.

Hotellille autopaikkoja tulee 96.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut