Kehä III:n alla piilee sortumavaara – ongelmapaikalla liikkuu joka päivä 48 000 ajoneuvoa

Jos paalut hajoavat, tie voi mennä nopeasti liikennöintikelvottomaksi, sanoo Vantaan liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm. Tiina Örn

Tiina Örn

Kehä III:n alla oleva puupaalutus on lahoamassa. Liikenneviraston pelkona on, että osa laatasta sortuu yllättäen. Kyseinen vaaranpaikka on Kehä III:lla Askiston kohdalla tieosuudella, jossa liikkuu päivittäin noin 48 000 ajoneuvoa.

Vantaan liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm tietää Askiston kohdan olevan ensimmäisenä Kehä III:n korjaushankkeiden kiireellisyyslistassa.

– Se on pakko korjata seuraavaksi. Jos paalut hajoavat, tie voi mennä nopeasti liikennöintikelvottomaksi, sanoo Holm.

Parannustöiden suunnittelu on alkanut. Työt koskevat kaikkiaan noin puolentoista kilometrin osuutta välillä Askistontie-Tavastkullantie. Rahaa remonttiin ei kuitenkaan vielä ole.

– Rakennussuunnittelu on käynnissä, mutta toteutuspäätöstä ei ole vielä tehty, kertoo Uudenmaan ely-keskuksen projektipäällikkö Kirsi Pätsi

Vaikka päätöksiä ei vielä ole, Pätsin mukaan on täysin mahdollista saada parannustyöt käyntiin vuonna 2020. Hankkeen toteuttaja on ensi vuoden alusta Väylävirastoksi muuttuva Liikennevirasto.

Paalulaatan korjaamisen ja Kehä III:n leventämisen lisäksi tarkoituksena on rakentaa Askiston kohtaan eritasoliittymä siltoineen. Se mahdollistaisi ajon kehältä Askistoon riippumatta siitä, kummasta suunnasta on tulossa.

Parannustöihin sisältyy myös uuden yhteyskadun rakentaminen Askiston ja Hämeenkylän välille. Kehän yli siltaa pitkin kulkeva väylä helpottaisi jatkossa joukkoliikenteen kehittämistä. Yhdyskatu-niminen väylä toimisi kiertotienä Kehä III:n korjauksen aikana.

Projektipäällikkö Pätsi uskoo, että työt toteutettaisiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vuoden aikana rakennettaisiin risteyssilta liittymineen sekä Yhdyskatu. Toisen vuoden aikana tehtäisiin Kehä III:n levennys- ja parannustyöt Yhdyskatua kiertotienä käyttäen.

Työlista Askiston kohdalla

Lahoamassa olevilla puupaaluilla oleva laatta korjataan ja Kehä III:a levennetään.

Kaksi siltaa uusitaan ja kaksi korjataan.

Rakennetaan eritasoliittymä.

Tehdään uusi väylä Askiston ja Hämeenkylän välille.

Parannetaan joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen olosuhteita.

Vähennetään tiemelua Askistossa ja luonnonsuojelualueella.

Suunnitelman kustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa.

Lähde: Hankekortti E18 Kt 50 Kehä III Askiston kohdalla.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kehä III:sta kirjan kirjottanut rakentaisi valtaväylän kahdesta kohtaa toisin
    18.10.2018 7:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut