USU-gallup: Alle puolet suomalaisista kannattaa suunniteltuja laiva- ja hävittäjähankintoja – Tutkija yllättyi

toimitus

Suomalaisista 45 prosenttia kannattaa puolustusvoimien tulevia laiva- ja hävittäjähankintoja nyt suunnitellussa laajuudessa. Useampi kuin joka kolmas supistaisi niitä, sillä 26 prosenttia suomalaisista haluaisi toteuttaa hankinnat selvästi suunniteltua pienempänä. Joka kymmenes (9 prosenttia) ei haluaisi toteuttaa kalustohankintoja lainkaan.

Asia selviää Uutissuomalaisen puolustusvoimien hankintoja koskevassa USU-gallupissa, josta kertoo Keskisuomalainen

Suomi on tehnyt tarjouspyynnöt 64 uudesta hävittäjästä ja neljästä laivasta. Laivoista neuvotellaan parhaillaan rakentamissopimusta Rauma Marine Constructions Oy:n kanssa.

Taustalla on Suomen puolustuskyvyn varmistaminen ja kaluston vanheneminen. Hankintojen on arvioitu maksavan 8–12 miljardia euroa.

Tutkija Matti Pesu Ulkopoliittisesta instituutista yllättyy USU-gallupin tuloksista.

– On tämä pieni yllätys, jos peilaa aiempaan dataan. Yleensä suomalaiset suhtautuvat puolustusmenoihin siten, että on hyvä jos taso pidetään suhteellisen korkealla tai lisätään.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) muistuttaa kuitenkin, että jo alusta lähtien on tiedetty, että kalustohankinnat ovat suuri menoerä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut