Kuvat – Robottikäsi tankkaa vain harvoille ja valituille

Robottikäden käyttö vaatii robotin tunnistaman sirun asennuksen käyttäjän autoon. Neste

toimitus

Neste tuo ensimmäisenä Suomessa automaattikaupan ja robottitankkauksen liikenneasemalle.

Kansainvälisestikin harvinaisessa robottitankkauksessa tankkaus hoituu erityisen robottikäden avulla ilman ihmistä. Robottitankkaus tulee ensimmäiseksi valikoidun testiryhmän käyttöön. Sen käyttö vaatii robotin tunnistaman sirun asennuksen käyttäjän autoon. Sirun avulla järjestelmä pystyy tunnistamaan auton merkin ja sille suositellun polttoaineen.

– Robottitankkauksen käyttöönoton ja pilotoinnin osoittautuessa toimivaksi, toivomme voivamme tuoda enemmänkin robottitankkauskäsiä liikenneasemille. Jo nyt asiakas voi maksaa Nesteen asemilla tankkauksen mobiilisti, ja tulevaisuudessa tankkaaminen voisi olla mahdollista kokonaan ilman että asiakas poistuu autosta. Tulevaisuudessa robottikäsi voi siis olla hyvä apu esimerkiksi liikuntarajoitteisille, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra kertoo.

Siltamäen Neste Express -asemalle avattavasta Neste Easy Deli -automaattikaupasta voi ostaa välipaloja, elintarvikkeita sekä autoilun kannalta olennaisia tuotteita kuten lasinpesunestettä. Kauppa on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

– Siltamäen aseman Easy Deli on pilottikauppamme ja täysin uusi palvelumuoto tien päällä liikkuville. Pilotin avulla haluamme kokeilla, miten tämäntyyppinen automaattikauppa istuu autoilijoiden arkeen. Sen perusteella päätämme ensi vuonna konseptin mahdollisesta laajentamisesta. Miehitetyillä liikenneasemillamme on paikkansa myös jatkossa, eivätkä ne ole katoamassa minnekään, Kopra jatkaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kalasataman terveysaseman itsekseen puhuva ja 55 000 euroa maksanut robotti ärsyttää – ensin avautui professori, nyt psykoterapeutti Hesarissa
    18.5.2018 9:08

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut