Kivistöön suunniteltu kauppakeskus kyntää vaikeuksissa: Rahaa ei löydy – suunnitelmaa kutistettiin

Kivistön kauppakeskus näyttää havainnekuvassa tämännäköiseltä. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Tuomas Massinen

Kivistön kauppakeskushanke etenee vastatuulessa. Rahoitusneuvotteluissa ei ole vieläkään löydetty tarvittavaa sijoittajaa.

Siksi hankkeesta vastaavat NCC ja Skanska sekä hypermarketteja suunnitelleetHOK-Elanto ja Ruokakesko ovat pyytäneet Vantaan kaupungilta, että tämä jatkaisi kauppakeskuksen kiinteistökaupan esisopimusta 30. kesäkuuta asti.

Vantaa myönsi jo viime vuonna hankkeen kehittäjille jatkoajan tämän vuoden loppuun. Tilanne on kuitenkin yhä se, ettei lopullisen kauppakirjan teolle ole edellytyksiä.

– Tarvittavaa investoria ei tässä markkinatilanteessa ole löytynyt, selvittää NCC:n kauppapaikkajohtaja Petri Anttalainen

Kaupunginhallitus päättää uudesta jatkoajasta maanantaina.

Kiinteistökauppaneuvottelujen viivästymisen taustalla on sijoittajaehdokkaiden huoli siitä, riittääkö uudelle kauppakeskukselle tarpeeksi asiakkaita (VS 13.10.).

Nyt hankkeen kehittäjät ja Vantaa ovat yhtä mieltä siitä, ettei laajan kauppakeskuksen rakentamiselle ole vielä edellytyksiä: Kivistön asukasmäärä on siihen vielä liian pieni.

Hankkeesta vastaavat haluavatkin rakentaa kauppakeskuksen kaavailtua useammassa vaiheessa ja tehdä ykkösvaiheestasuunniteltua pienemmän.

Alun perin kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen piti olla noin 50 000 kerrosneliön laajuinen, mutta nyt hankkeen kehittäjät haluavat vuokrata tontin kaupungilta noin 15 000 kerrosneliön kokonaisuudelle.

Tällä turvattaisiin Kivistön asukkaille kaupalliset ja julkiset peruspalvelut. Kauppakeskuksen ensimmäiseen osaan sijoittuisivat joidenkin päivittäistavarakauppojen lisäksi Kivistön terveysasema ja kirjasto.

– Tavoitteena on yhä rakentaa ykkösvaihe joulumyyntiin 2020. Myöhempien vaiheiden aikataulusta ei ole vielä tietoa, Anttalainen kertoo.

Päivitetty 14.12. klo 15.16: Lisätty tieto, että jatkoaikaa neuvotteluille ovat hakeneet myös HOK-Elanto ja Ruokakesko.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"
    13.10.2018 7:15

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut