Hotelliaamiaisilla varastelleet napattiin Helsinki-Vantaalla – "Toinen otettiin kiinni lentokoneen sisältä"

Toinen miehistä otettiin kiinni lentokoneen sisältä ja toinen lentokoneen ulkopuolelta. Kuvituskuva. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Poliisi otti viikonloppuna Helsinki-Vantaan lentokentällä kiinni kaksi yhteensä kahdeksasta niin sanotusta aamupalavarkaudesta epäiltyä miestä.

– Esitutkinnassa on tähän mennessä selvinnyt, että miehet tulivat Suomeen viime viikon keskiviikkona ja olivat poistumassa maasta lauantaina. Tällä välillä heidän epäillään syyllistyneen viiteen varkauteen hotelleissa Vantaalla ja Helsingissä. Toinen miehistä otettiin kiinni lentokoneen sisältä ja toinen lentokoneen ulkopuolelta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Asianomistajat ovat kaikki aasialaisia turisteja."

Miesten epäillään seuranneen hotelliaamiaiselle tulleita asiakkaita, joilla oli mukanaan laukku tai reppu. Kun asiakkaat lähtivät hakemaan ruokaa ja jättivät kantamuksensa vartioimatta, toinen tai molemmat nappasivat laukun ja miehet poistuivat paikalta.

Toinen miehistä oli vuokrannut lentokentältä auton, jolla he liikkuivat pääkaupunkiseudulla. Varkaudet tapahtuivat eri hotelleissa. Epäillyt eivät majoittuneet hotelleissa, joissa varkaudet tapahtuivat.

– Miehet menivät niin sanotusti ilmaiselle aamiaiselle, vaikka eiväthän he mitään siellä ehtineet syödä. Heiltä ei kysytty huonekorttia tai pyydetty maksua aamiaisesta.

Viime viikon tapausten asianomistajat ovat kaikki aasialaisia turisteja. Heiltä anastettiin laukkuja ja reppuja, joissa oli muun muassa lompakoita ja elektroniikkaa. Osa anastetusta omaisuudesta löytyi miesten hallusta, kun heidät otettiin kiinni. Takavarikoitu omaisuus on palautettu niille asianomistajille, jotka eivät olleet ehtineet poistua Suomesta.

Poliisi epäilee, että samat miehet syyllistyivät vastaaviin varkauksiin myös syyskuussa. Epäillyt olivat myös silloin Suomessa vain muutaman päivän, ja toinen heistä vuokrasi samaan tapaan lentokentältä auton, jolla he liikkuivat.

Tuolloin sarjoitettiin kolme helsinkiläisissä hotelleissa tapahtunutta varkautta, joiden epäillyt jäivät kuitenkin tuolloin tavoittamatta. Nyt poliisi on selvittänyt, että kyseessä on valvontakameratallenteiden perusteella samat henkilöt.

– Kyseessä on kaksi ulkomaalaista miestä, joiden poliisi epäilee matkustaneen ainakin kahdesti Suomeen nimenomaan rikollista toimintaa varten. Nuorempi heistä on syntynyt vuonna 1971 ja vanhempi vuonna 1961, Martikainen kertoo.

Poliisi esittää miehiä vangittaviksi. Helsingin käräjäoikeus päättää asiasta keskiviikkona.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hotellista yritettiin viedä vedenkeitin ja lakanoita – epäillyllä mukana kolme veistä ja nyrkkirauta
    4.12.2018 11:12

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut