Joululahja autoilijoille: Turunväylän lisäkaistat avautuvat liikenteelle tiistaina – yhdeksän kuukautta etuajassa

Liikenneviraston projektinjohtaja Jukka Hietaniemi ja Graniittirakennus Kallion työmaapäällikkö Teemu Palosaari Turunväylän lisäkaistojen tietyömaalla viime heinäkuussa. Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Valtatie 1:n eli Turunväylän kolmannet kaistat avautuvat liikenteelle jo tiistaina 11. joulukuuta.

Liikenneviraston ja Espoon kaupungin yhteishanke lisäkaistojen rakentamiseksi Kehä II:n ja Tuomarilan välille on edennyt odotettua nopeammalla aikataululla.

Noin 3,5 kilometrin mittaisten lisäkaistojen arvioitiin alunperin valmistuvan vuoden 2019 syyskuussa, mutta hanke valmistuukin yhdeksän kuukautta etuajassa. Myös Kehä II:n uusi ramppi avautuu liikenteelle tiistaina.

Lisäkaistojen käyttöön ottamisen jälkeen työmaalla jatketaan vielä viimeistelytöitä.

Kesän sääolot olivat erittäin suotuisia töiden kannalta, kertoo Graniittirakennus Kallion työmaapäällikkö Teemu Palosaari tiedotteessa.

– Sateita ei ollut paljon. Lisäksi kelit suosivat vielä pitkälle syksyyn.

Palosaaren mukaan louhinnat ja meluestetyöt saatiin tehtyä onnistuneesti, mikä osaltaan vauhditti muiden töiden etenemistä. Lisäkaistojen alta louhittiin kiveä 25 000 kuutiota.

Myös Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi myhäilee tyytyväisenä hankkeen vauhdikkaasta etenemisestä.

– On tietysti iloinen asia niin meille kuin tiellä liikkujillekin, että hanke saadaan päätökseen etuajassa. Hyvin onnistuneella projektinhallinnalla on niin ikään ollut vaikutusta lopputulokseen, Hietaniemi toteaa tiedotteessa.

Urakan hinta nousee noin 16 miljoonaan euroon, josta Liikennevirasto maksaa yli puolet ja Espoon kaupunki loput.

Uudet kolmannet kaistat ja eritasoliittymien ramppimuutokset sujuvoittavat liikennettä vilkkaalla Turunväylällä ja parantavat turvallisuutta. Ne helpottavat liittymistä Turunväylälle Kehä II:lta ja Tuomarilan liittymästä, joissa liikenne usein jonoutuu aamuisin ja iltapäivisin.

Meluesteiden ja uusien kevyen liikenteen kulkureittien myötä alueen viihtyisyyskin paranee ja liikkuminen helpottuu.

Kesän ja syksyn aikana rakennettiin kaksi kevyen liikenteen kulkureittiä Turunväylän poikki. Vanha Jondalin ulkoilureitti purettiin ja sen lähelle rakennettiin uusi Turunväylän alittava ulkoilureitti.

Turunväylän voi ylittää jalan ja pyörällä myös Kuurin ylikulkusillan kautta, joka otettiin käyttöön marraskuun lopussa.

Autoilijoille tietöiden päättyminen on helpotus, sillä työmaan kohdalla on ollut 60 ja 50 kilometrin nopeusrajoituksia. Poliisin valvonta-auton kamera on välähdellyt työmaan kohdalla aika usein.

Poikkeusjärjestelyt jatkuivat pitkään, sillä ennen lisäkaistojen rakentamisurakkaa Turunväylän liikennettä hidasti niin ikään iso työmaa, kun tietä korotettiin Kirkkojärven kohdalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut