Vantaalainen Antti on syksyn paras ylioppilas – opiskeli latinan viime metreillä ja nappasi siitäkin laudaturin

OPISKELU Tikkurilan lukiosta kirjoittaneen Antti Kiven mukaan tärkeä asia oppimiseen on ollut jatkuva tiedonjano.

Tikkurilalaisella Antti Kivellä, 19, on syytä juhlaan. Nuoren miehen ylioppilastodistuksessa on koko valtakunnan syksyn paras tulos: kuusi laudaturia, kaksi eximiaa ja yksi magna.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen, Kivi kertoo.

Tikkurilan lukiossa opiskellut Kivi kirjoitti ylioppilaaksi reilussa kolmessa vuodessa ja kolmessa eri osassa.

– Yhdeksän ainetta on mahdotonta kirjoittaa yhdellä kertaa. Neljä ainetta samalla kertaa on jo mielestäni rankka paketti, hän sanoo.

Laudaturit Kivi urakoi pitkästä matematiikasta, äidinkielestä, englannista, yhteiskuntaopista, kemiasta ja latinasta. Latinan opiskelun Kivi aloitti maaliskuussa, kun kevään kirjoitusten jälkeen jäi luppoaikaa.

– Kysyin opettajalta mahdollisuutta opiskella latinaa, ja myös kirjoittaa se. Kaksi ensimmäistä kurssia kävin itsenäisesti ja pari kurssia kävin koululla, hän selvittää.

Tiukasta opiskeluaikataulusta huolimatta nuori mies kirjoitti laudaturin, vaikka luettavana oli muitakin aineita.

– Koulu on ollut minulle aina suhteellisen helppoa. Opin helposti. Olen mielestäni selvinnyt aika vähällä työllä, koska olen panostanut siihen, että keskityn tunneilla opiskeluun. Sillä pääsee yllättävän pitkälle, Kivi sanoo.

Tärkeä asia oppimiseen on Kiven mukaan ollut jatkuva tiedonjano.

– Minua on kiinnostanut aina hyvin monet asiat, oikeastaan kaikki. Olen halunnut tietää ja ottaa selvää. Yläasteella joskus pitkästyin tunneilla, mutta se oli oma vika, koska olin selvittänyt opetettavat asiat omalla ajalla, Kivi kertoo naurahtaen.

Lukion aikana Kivi kertoo oppineensa ottamaan opiskelut rennommin. Hän sanoo monesti tavoitelleen täydellisyyttä suorituksissaan.

– Ymmärsin, että siitä ei ole hyötyä. Kirjoituksiin mennessäni ajattelin, että teen parhaani, se riittää siihen mihin se riittää, hän sanoo.

Antti Kivi

Syksyn parhaan ylioppilastodistuksen saanut Antti Kivi painaa valkolakin päähän Tikkurilan lukiossa 5. joulukuuta.

Kävi alakoulun Hevoshaan koulussa.

Yläasteen Kivi opiskeli Sotungin koulussa. Yläasteella hän suoritti kaksi ensimmäistä lukion pitkän matematiikan kurssia.

Asui lapsuuden Nissaksessa. Hän kokee saaneensa kotoa kannustusta, mutta ei painostusta, opiskella mahdollisimman pitkälle.

Muutti hiljattain tyttöystävän kanssa Tikkurilaan ensimmäiseen omaan asuntoon.

Työskentelee parhaillaan Suomen Lukiolaisten Liiton liittohallituksessa. Ensi vuoden Kivi toimii Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtajana.

Lähitulevaisuuden suunnitelmana Kivellä on mennä armeijaan ja sen jälkeen hakea opiskelemaan.

Yksi mielenkiintoinen opiskeluvaihtoehto ovat taloustieteen opinnot ulkomailla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut