Helsingin ilmatilaa suljetaan droneilta turvallisuussyistä itsenäisyyspäivänä

Ilmailun rajoitusalue Helsingissä jää mustalla viivalla rajatun alueen sisään. Ilmailutiedotuspalvelu

Jussi Vehkasalo

Ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa 6. joulukuuta kello 10–00. Rajoitus koskee sekä lentoliikennettä että miehittämätöntä ilmailua (dronet).

Tilapäinen rajoitusalue on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi. Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa. Karttaan rajatulla alueella ei siis saa lainkaan lennättää droneja tai miehittämättömiä ilma-aluksia.

Trafin päätöksen mukaan ilmatilan käytön rajoitus koskee yleisilmailua, RPAS-, drone- ja lennokkitoimintaa. Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eivätkä pelastustoimea, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eivätkä lentoja jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Drone-lennokeista tuli ongelmia poliisille – "Luonut uudenlaisia turvallisuusuhkia"
    9.11.2018 6:45

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut