Parinvaihtoa naisen näkökulmasta – Swingers sovitettiin suomalaiseen makuun

ELOKUVA´ Swingers-elokuva sijoittuu parinvaihdon maailmaan, mutta kertoo parisuhteista.

Swingers-elokuvan toisena käsikirjoittajana toimii Niina Lahtinen ja yhdessä pääroolissa nähdään Janne Kataja. Toni Forssell

Toni Forssell

Perjantaina saa ensi-iltansa kotimainen komedia nimeltään Swingers, joka kertoo neljästä pariskunnasta, jotka osallistuvat idyllisessä maalaiskartanossa järjestettävään parinvaihtoviikonloppuun.

Alunperin tanskalaiseen Swinger-nimiseen elokuvaan pohjautuva komedia on mielenkiintoinen myös paikallisesti, sillä sen tekijätiimissä Riihimäki on vahvasti edustettuna.

Elokuvan tuotannosta vastaa nimittäin tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, jossa ovat mukana Aku Hirviniemi ja Janne Kataja

Molemmat miehet myös näyttelevät elokuvassa ja sen käsikirjoittajana on toiminut puolestaan Niina Lahtinen, yhdessä ohjaaja Pamela Tolan kanssa.

Lähtöasetelmistaan huolimatta elokuva ei Katajan mukaan kerro parinvaihdosta.

– Parinvaihtoon tarkoitettu kartano toimii elokuvassa vain kulissina. Pohjimmiltaan kyseessä onkin parisuhdekomedia, hän toteaa.

Hänen mukaansa Swingersillä ei ole paljoakaan tekemistä alkuperäisen tanskalaisen version kanssa, vaan se on täysin oma on adaptaationsa.

Tämän allekirjoittaa myös Lahtinen.

– Alkuperäisen elokuvan käsikirjoittaja Mikkel Munch-Fals on lähestynyt aihetta aika miehisestä vinkkelistä, mutta halusimme Pamelan kanssa tuoda enemmän esille myös naisnäkökulmaa, Lahtinen kertoo.

Swingers ei ole Lahtisen mukaan myöskään niin synkkä kuin alkuperäinen.

Alkuperäisessä elokuvassa kaikilla hahmoilla oli alkujaankin huonot lähtökohdat ja ne päätyvät lopussa vielä surkeammiksi, mutta suomalaiseen versioon he halusivat tuoda enemmän iloa.

Hänen mukaansa ohjaaja Pamela Tola halusi elokuvallaan tarkastella myös häpeän tunnetta ja sen kautta löytyvää huumoria.

– Alkuperäisen idea oli herkullinen ja hyvä, mutta ei välttämättä soveltunut suomalaisuuteen. Tämän elokuvan huumori onkin mukautettu nimenomaan suomalaiselle yleisölle sopivammaksi, näkee asian myös Janne Kataja.

Elokuva on toteutettu tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:n ja Bronson Club Oy:n yhteistuotantona.

Katajan mukaan elokuvaa lähdettiin tekemään, koska tämän tyylilajin komedioita ei olla Suomessa tehty vielä kovin paljon.

– Ehkä vähän samantyylinen tämän elokuvan kanssa on Johanna Vuoksenmaan ohjaama 21 tapaa pilata avioliitto, Kataja vertaa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut