Lentoaseman uusimmassa hotellissa ei rillutella – putkassakin pidetään kokouksia

TILAT Scandic avasi Vantaan viidennen hotellinsa lentoaseman toimintakeskukseen.

Hups, sohvat ovat nousseet pystyyn. Näissä nojatuoleissa voi istua hotellin aulassa. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tässäpä vasta monitoimitalo. Helsinki-Vantaan lentoasemalla, terminaali 2:n vieressä sijaitsevassa toimistorakennuksessa sijaitsevat muun muassa Finavian ja Finnairin lupapalvelut, Rajavartiolaitos, ravintola, lääkärikeskus, Tulli, ulkomaalaispoliisi ja vieläpä hotelli.

Pohjoisamerikkalaisilla pitää olla kokolattiamatto."

Scandic Helsinki Airport -hotelli remontoitiin toimistotiloihin kolmanteen kerrokseen, jossa aiemmin oli Finnairin tiloja. Hotelli aloitti toimintansa maaliskuussa.

Hotellinjohtaja Meri Palletvuori sanoo, että toimistohuoneiden muuttaminen yöpymiseen ei ollut vaativa tehtävä. Enemmän vaivaa nähtiin siinä, että hotelli on kaikin puolin esteetön. Tiedotuspäällikkö Johanna Uimonen mainitsee pienenä yksityiskohtana vastaanottotiskin, johon on kiinnitetty kaksi metallitappia.

– Siihen voi laittaa kävelykepin asioinnin ajaksi.

Vastaanottotiskillä on myös induktiosilmukka asiakkaille, joilla on kuulolaite. Osassa huoneista on lisäksi moottoroitu sänky.

Lentokenttähotellissa yöpyvät pääasiassa töitä paiskivat liikemiehet ja perheet ennen lomalennolle lähtöä.

– Heitä on noin puolet ja puolet, Palletvuori laskee.

Bisneksiä hierotaan arkisin, mutta viikonloppuisin ja loma-aikoina huoneissa yöpyvät vapaa-ajanmatkustajat. Yökerhoa ei nykyhotelleissa tarvita, sillä ihmiset pitävät virkistäviä yöunia ja hyvää kuntoa rilluttelua tärkeämpänä. Scandic Airportiinkin tehtiin kuntosali.

Scandicin uusimmassa hotellissa on yhteensä 150 huonetta. Koska suurin osa lentoaseman kupeeseen majoittuvista viettää huoneessaan vain yön tai pari, niihin ei ole tehty tilaa vieviä vaatekaappeja. Kaapit on korvattu rekeillä.

Huoneissa huomioidaan eri kulttuurit muun muassa lattiamateriaaleissa. Me pohjoismaalaiset pidämme puusta.

– Mutta pohjoisamerikkalaisilla pitää olla kokolattiamatto, Uimonen tietää.

Ripaus tilojen historiaa on säilytetty tuloaulan kolmessa pienessä neuvottelutilassa. Ne ovat lentoaseman poliisin entisiä putkatiloja, jotka on nyt sisustettu eri teemoilla.

Aulan katseenvangitsijoita ovat hollantilaisen Moooi-merkin nojatuolit. Ne ovat nahkasohvia, jotka on nostettu pystyyn. Hauska yksityiskohta on myös aulan erillinen toimistokuutio, jossa sijaitsee Palletvuoren työhuone.

Katsastaakseen miltä näyttää uusi hotelli vanhassa talossa ei tarvitse lähteä yöpymään sinne. Aulan yhteydessä on ravintola, jonne kuka tahansa voi mennä syömään aamiaista, lounasta ja illallista.

Hotellikeskittymä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tai lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee kolme hotellia.

Terminaali 2:n pohjakerroksessa on Glo-hotelli ja Hilton Helsinki Airportiin sekä Scandic Airportiin kävellään terminaalin ovelta 200–250 metrin matka.

Veromiehessä Aviapoliksen juna-aseman vieressä, kivenheiton päässä lentoasemasta on Hotel Clarion. Lähistöltä löytyvät lisäksi Scandic Helsinki Aviacongress (entinen Cumulus Resort Airport Congress Center), Scandic Helsinki Aviapolis (entinen Cumulus City Airport Vantaa) ja Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport.

Alle neljän kilometrin päässä Pakkalassa sijaitsevat lisäksi Bonus Inn Airport Hotel, Best Western Airport Hotel Pilotti ja Sokos Hotel Flamingo.

Keväisten yrityskauppojen jälkeen pohjoismainen Scandic hallitsee hotellibisnestä Vantaalla viidellä hotellillaan. Se operoi Scandic-nimisten ja Holiday Inn -hotellien lisäksi myös lentoaseman Hiltonia.

Aiheeseen liittyvää

  1. Flamingon viihdekeskus laajenee ja uudistuu – uusi bussiyhteys kulkee pian hotellin ja lentokentän välillä
    26.10.2018 13:38

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut