YLE: Suomessa on arviolta 70 000 seksiriippuvaista

Karoliina Vuohtoniemi sanoo, ettei seksiriippuvuuden kanssa kannata jäädä yksin. Apua ja vertaistukea on saatavilla. Ensimmäinen ja tärkein askel on tiedostaa, että omassa käytöksessä kaikki ei ole ihan kohdallaan. Arkisto

toimitus

Sexpossa työskentelevä Karoliina Vuohtoniemi arvioi, ettäSuomessa on noin 70 000 enemmän tai vähemmän seksiriippuvaista aikuista. Hänen mukaansa suurin osa heistä vaikene ongelmastaan.

– Moni ajattelee, että ihmisten pitäisi vain ryhdistäytyä. Jotkut ovat sitä mieltä, että addiktiosta puhuminen on vain seksikielteisten ihmisten paasausta: kyllähän ihmisten pitäisi saada olla villejä ja vapaita ja tehdä mitä haluavat, myös sängyssä, toteaa Vuohtoniemi YLEn uutisessa

Hän muistuttaa, ettei seksiaddiktio ole valinta vaan vakavasti otettava terveysongelma.

Seksuaaliterapeutti selvittää, että riippuvuudesta puhutaan silloin, kun seksuaalinen käytös tai ajatukset alkavat olla pakonomaisia ja normaalia elämää häiritseviä.

Pahimmillaan esimerkiksi äärimmilleen menneestä kumisaapasfetissistä kärsivä ei voi sadepäivänä mennä ulos, koska näkee ympärillään pelkkiä saappaita.

– Addiktiosta on kyse kun seksikäyttäytyminen aiheuttaa henkilölle itselleen ongelmia, eikä hän ongelmista huolimatta pysty lopettamaan kyseistä käyttäytymistä, Vuohtoniemi selittää.

Vuohtoniemi on erikoistunut seksiriippuvuuden hoitamiseen. Hän opastaa, että ongelmaan voi hakea apua vertaistuesta, esimerkiksi Nimettömät seksiaddiktit -sivustolta Ajatuksistaan voi keskustella myös ammattiauttajien kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut