Taksiyhtiö Kajon hakeutuu konkurssiin – Espoossa kuljetukset ajetaan vielä huhtikuun loppuun asti

Taksiyhtiö Kajon hakeutuu konkurssimenettelyyn. Arkisto/ Annamaija Herola
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Yli kaksikymmentä vuotta toiminut taksiyhtiö Kajon on jättänyt konkurssihakemuksen.

Yhtiö tiedottaa, että se on hakeutunut konkurssiin keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Taksi- ja pikkubussiliikenteessä espoolaisena toiminimenä 1997 aloittanut Kajon muuttui osakeyhtiöksi 2001. Pääkaupunkiseudun lisäksi se toimii useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea.

Koronavirusepidemia on tällä haavaa pysäyttänyt lähes koko taksiliikenteen ja Kajonin mukaan jäljelle jäi vain hakeutuminen konkurssimenettelyyn.

Helmikuussa Kajon Group haki osan omistamistaan yrityksistä saneeraukseen. Viime vuoden keväällä Kajonilla oli mittavat yhteistoimintaneuvottelut, joiden myötä väkeä vähennettiin.

Vuonna 2018 Kajonin liikevaihto oli 7,6 miljoonaa euroa. Omia työntekijöitä yhtiöllä oli noin 400 ja lisäksi franchising-yrittäjät työllistivät runsaat sata työntekijää.

Kajon hoitaa esimerkiksi osaa Espoon kaupungin koulukuljetuksista sekä vammaisten ja vanhusten ryhmäkuljetuksista. Kuljetukset ovat keskittyneet pääasiassa Matinkylä-Olarin, Tapiolan sekä Leppävaaran alueille.

Espoon kaupunki kertoo verkkosivuillaan, että tämän hetken tiedon mukaan Kajon pystyy ajamaan sovitut kuljetukset 30. huhtikuuta asti.

Espoon kaupunki on aloittanut toimenpiteet korvaavan palveluntuottajan hankkimiseksi.

Aiemmin Espoo on tehnyt tutkintapyynnön Kajonista useiden koulukuljetuksissa ilmenneiden virheiden ja puutteiden takia. Myös kuljetusten aikatauluissa on ollut ongelmia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut