Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 250 vantaalaisella on todettu koronavirustartunta, kuusi menehtynyt virukseen

Vantaalla oli torstai-iltapäivään mennessä todettu 252 koronavirustartuntaa. Kuusi vantaalaista henkilöä on menehtynyt koronaviruksen.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi tautitilanteesta kaupungin viikoittaisessa koronainfossa.

– Joka vuorokausi tulee tietoon noin 10 uutta tartuntaa, Viljanen sanoi.

Sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkydön mukaan Peijaksen sairaalassa oli torstaina iltapäivällä tehohoidossa koronaviruksen vuoksi viisi potilasta. Potilaista neljällä koronavirustestitulos oli positiivinen. Yksi oli toistaiseksi koronavirusepäily.

Peijaksen sairaalan vuodeosastolla oli koronaviruksen tai sen epäilyn vuoksi hoidossa 34 potilasta.

Aronkydön mukaan 28. maaliskuuta lähtien Peijaksen sairaalan teho-osastolla on hoidettu 10–20 potilasta koronaviruksen vuoksi.

– Suuri osa tehohoitopotilaista ovat olleet ulkomaalaistaustaisia, Aronkytö kertoo.

Aronkydön mukaan kaupunki huomioi tilanteen ja tehostaa edelleen koronavirukseen liittyvää viestintää useilla eri kielillä. Tällä hetkellä koronavirukseen liittyviä tiedotteita käännetään Vantaalla seitsemälle eri kielelle. Kaupunki tekee myös yhteistyötä eri maahanmuuttajajärjestöjen kanssa.

Helsingin kaupunki tiedotti alkuviikosta, että koronavirustartunnat somalinkielisten keskuudessa ovat lähteneet Helsingissä selkeään kasvuun.

Helsingissä somalinkielisillä oli todettu tiistaihin mennessä lähes 200 tartuntaa, joka tarkoitti, että 1,8 prosentilla somalinkielisestä väestöstä oli todettu koronatartunta. Keskimäärin helsinkiläisten keskuudessa vastaava luku on 0,2 prosenttia.

Vantaalla vieraskielisten osuus on yli 20 prosenttia.

Vantaalla koronaviruspotilaita on varauduttu hoitamaan Peijaksen lisäksi Katriinan sairaalassa. Myyrinkotia ja Koivukylän terveysasemaa on suunniteltu varasairaaloiksi.

Lue lisää: Vantaa kasvattaa sairaalapaikkojen määrää: vuoteita jopa 450 potilaalle – myös osa Myyrinkodista tehdään varasairaalaksi

Toistaiseksi koronaviruspotilaita on ollut vain Peijaksen sairaalassa.