Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kivikon urheilupuiston läpi virtaavassa purossa havaittu öljyä jo useita päiviä – poliisi pyytää yleisön apua ympäristörikoksen selvittämisessä

Helsingin Kivikon urheilupuiston läpi virtaavassa purossa on havaittu kevyttä polttoöljyä tai dieseliä jo alkuviikosta lähtien.

Poliisi tutkii tapausta ympäristörikoksena ja pyytää yleisöltä havaintoja öljyn alkuperäin selvittämiseksi.

Ensimmäinen havainto vuodosta tehtiin hulevesiviemärin purkupäästä lähellä Pilkkapolkua. Öljyä on levinnyt virtaavan puron ja hulevesien mukana usean kilometrin matkan Kivikon liikuntapuiston läpi ja Kehä I:lle asti.

Pelastuslaitos on maanantaista lähtien rajannut imeytyspuomein ja ojapatoelementein öljyn leviämistä laajemmalle alueelle. Poliisin mukaan öljyä tai kevyttä polttoöljyä on havaittu mahdollisesti noin 2–3 kilometrin matkalla.

Poliisi on yhdessä Helsingin kaupungin ympäristötarkastajien ja Helsingin seudun ympäristöpalvelun (HSY) päivystäjien kanssa pyrkinyt selvittämään öljyn päästölähdettä.

Maastossa tehdyissä selvityksissä ei ole onnistuttu löytämään, mistä öljy on peräisin.

– Viikinojan ympäristö ja Vanhankaupunginlahti ovat tärkeitä lintujen pesintä- ja levähdysalueita ja olisi erittäin tärkeää saada vuotokohta selville ennen kuin ympäristölle aiheutuva vahinko laajenee, sanoo rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisin tiedotteessa.

Hietalan mukaan poliisi tarvitsee kansalaisten apua, jotta asia saadaan mahdollisimman nopeasti selvitetyksi ja vuoto tyrehtymään.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen.

– Pyydämme asiasta jotain tietäviä ottamaan poliisiin yhteyttä ja auttamaan asian selvittämisessä. Öljyn joutuminen vesistöihin on aina vakava uhka luonnolle ja eliöstölle. Luontoarvot ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ovat tärkeitä ja jokaisen kansalaisen vastuulla, Hietala toteaa.

Tapaukseen liittyvät tiedot voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 029 547 5433.