Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmäkeläisen ostoskeskuksen paikalle suunnitellaan kerrostaloa – Ostari on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas, mutta huonossa kunnossa

MUUTOS Asuntojen lisäksi tontille kaavaillaan liiketilaa.

Useissa selvityksissä kulttuurihistorialliselta arvoltaan erittäin merkittäväksi todettu Kuohukuja 1:n ostoskeskus Myyrmäessä aiotaan purkaa. Ostari sijaitsee Uomatien ja Kuohukujan kulmauksessa. Kiinteistön omistajaKiinteistö Oy Myyrinmäki haluaarakentaa 1972 valmistuneen ostarin tontille asuinkerrostaloja ja liiketilaa.

Tutkimuksen mukaan ostoskeskusrakennus on huonossa kunnossa. Sen korjaaminen tulisi kalliiksi eikä remontti selvitysten mukaan olisi taloudellisesti kannattavaa.

Rakennuksessa on sattunut vesivahinkoja ja sen tiloista on tällä hetkellä käytössä vain noin kolmannes. Ostarilla toimivat muun muassa pizzeria, kampaamo ja kirjatukku.

Ostoskeskuksen säästämistä ovat toivoneet Vantaan kaupunginmuseo ja jotkut lähistön asukkaat, mutta kansanliikettä se ei ole kaavamuutosprosessin aikana saanut puolelleen.

Ostarikortteliin on nyt suunniteltu kahdeksankerroksinen asuinkerrostalo ja yksikerroksinen siipirakennus. Siipeen on tulossa liiketilaa, osa autopaikoista ja kattopiha. Lisäksi asuinrakennuksen Uomatien ja Kuohukujan kulmaukseen tulee erillinen liiketila katutasoon.

Rakennukseen tulisi 80–90 asuntoa arviolta 85–95 asukkaalle. Viitesuunnitelman mukaan asunnoista suurin osa eli 58 kappaletta tulee olemaan kaksioita. Yksiöitä tehdään nykyinen sallittu maksimimäärä eli 30 prosenttia kaikista asunnoista. Se on 26 yksiötä.

Kolmioita sekä neljän huoneen ja keittiön huoneistoja tehdään kumpiakin kaksi kappaletta.

Kaupunginhallitus on nyt asettanut Kuohukuja 1–3:n asemakaavan muutosehdotuksen nähtäville 28.11.2018– 2.1.2019. Kaavasta voi sinä aikana tehdä muistutuksen. Se jätetään kirjaamoon.

Juttua korjattu 22.11. klo 9.55. Myyrmäen Huolto ei ole ostarin omistaja, vaan ainoastaan Kiinteistö Oy Myyrinmäki.