Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea irtisanoo myös Suomessa – huonekalujätti aikoo satsata verkko-ostamiseen

Tavarataloketju Ikea kertoo uudistavansa palvelujaan vastatakseen ihmisten osto- ja kulutuskäyttäytymisen muutoksiin.

Osana organisaatiouudistusta Ikea Suomi aloittaa yt-neuvottelut Espoon palvelutoimistossa, logistiikassa, henkilöstöhallinnossa ja hiinteistöosastolla sekä yksiköiden henkilöstöosastoilla. Ne voivat johtaa enimmillään 33 ihmisen irtisanomiseen.

Uudistukset koskevat kahden vuoden aikana arviolta 160 työntekijää. Maailmanlaajuisesti Ikea vähentää jopa 7 500 työpaikkaa, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT.

– Muutosten myötä avautuu paljon uusia toimenkuvia. Osa nykyisistä toimenkuvista lakkaa tai tulee muuttumaan. Tavoitteenamme on minimoida irtisanomisten määrä ja löytää uudenlaisia rooleja työntekijöillemme, joiden toimenkuvat muuttuvat tai loppuvat, kertoo tiedotteessa Ikea Suomen maajohtaja Timo Hulmi

Ikean asiakkaiden verkko-ostokset ovat lähes kolminkertaistuneet viimeisten viiden vuoden aikana, ja kasvun ennustetaan jatkuvan edelleen. Huonekalujätti aikookin satsata entistä enemmän digitaalisuuteen sekä nopeuttaa toimitusaikojaan.

– Parannamme jo olemassa olevia tavaratalojamme ja lisäksi tutkimme, miten voimme tuoda Ikea-tuotteet ja -palvelut vieläkin helpommin ja edullisemmin asiakkaidemme saataville kaikkialla Suomessa. Selvitämme tällä hetkellä tarkemmin erityisesti mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla, mistä Koivusaaren suunnitteluvaraus on hyvä esimerkki, sanoo Hulmi.

Ikea tulee investoimaan entistä enemmän myös kestävään kehitykseen, kuten uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouden edistämiseen. Asiakkaiden ulottuville tuodaan palveluja, joiden avulla heidän on helpompi kierrättää, uudelleen käyttää ja korjata huonekalujaan.