Myyrmäen Colosseum sai uuden nimen: Jättirakennukseen tulee tapahtumatiloja, majoitusta ja liiketilaa

MUUTOS Verohallinto lähtee talosta vuoden kuluttua.

Newsec kiinteistökehityspäällikkö Eero Ojala vastaa entisen Colosseum Business Centerin, nykyiseltä nimeltään Virtatalon vuokraamisesta. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Myyrmäen valtava, lähes 40 000 neliön Colosseum Business Centerin uusi nimi on Virta. Sitä voi kutsua myös Virtataloksi, sanoo kiinteistökehityspäällikkö Eero Ojala Newsecistä, joka vastaa tilojen vuokraamisesta.

Yhtenä talon nimen innoittajana on ollut sen historia ja rakennukseen tehdyt aaltomaiset taideteokset.

Rajatorpantien mammutissa tapahtuu muutakin kuin pelkkä nimenvaihdos. Kiinteistön omistaja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo suunnittele taloon suuria muutoksia. Ne tehdään vähitellen lähivuosina, kun 1980-luvun lopulla Imatran Voiman pääkonttoriksi valmistuneesta kolossista kuoriutuu toimisto- ja tapahtumatalo. Muutos on jo aloitettu.

– Kesällä saneerattiin putkistot ja keittiö C-siivessä, Ojala kertoo.

C-siiveessä sijaitsi aikoinaan myös muun muassa energiayhtiön pääjohtajan huone.

Talo on muutostöidenkin aikana toiminnassa, sillä siellä on edelleen muun muassa verohallinnon toimintoja, kuten oikeudellinen perintäyksikkö. Verotoimiston asiakaspalvelua talossa ei ollut enää syksyn 2016 jälkeen.

Verohallinnolla on vuokralla noin puolet koko rakennuksesta, mutta se on luopumassa tiloista joulukuussa 2019. Toimitilapäällikkö Olli Aalto kertoo, että silloin Myyrmäen henkilöstö siirtyy Helsinkiin. Lähtö liittyy siihen, että Verohallinto keskittää kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa, asiakaspalvelua lukuun ottamatta, Vallilaan Osuuspankin kortteliin.

Elon projektijohtaja Antti Pyötsiä laskee, että talon tiloista vain noin 10 prosenttia on tällä hetkellä tyhjillään. Koska joidenkin isojen vuokralaisten sopimukset ovat päättymässä, nyt on hyvä aika suunnitella uutta. Neuvottelut Virtatalon uusista vuokralaisista ovat käynnissä, mutta niistä ei voida vielä hiiskua.

Seuraavaksi talossa uudistetaan auditorio- ja kokoustilat. Ensimmäisen vaiheen töiden pitäisi olla valmiina helmikuussa.

– Talo päivitetään nykypäivään, Ojala summaa.

Taloon on suunniteltu myös moderneja co-working-tiloja ja liiketilaakin.

– Emme kuitenkaan halua kilpailla Myyrmannin kanssa. Liikkeiden pitää olla sellaisia, joita Myyrmannissa ei ole, Ojala sanoo.

Lisäksi taloon tehdään toinen sisäänkäynti lähemmäs junarataa aivan Myyrmannin taakse Rajatorpantielle. Uusi sisäänkäynti palvelee asiakkaita, jotka tulevat kulttuuritapahtumiin ja muihin vapaa-ajan tilaisuuksiin. Sellaisille sopivia tiloja löytyy juuri talon pohjoisreunalta.

Tapahtumatilat ovat osa sitä ajatusta, että aiemmin melko suljettu talo avautuu. Mukana suunnittelussa ovat olleet muun muassa Myyrmäki-liike ja Vantaan kaupunki, jonka toiminnoista muun muassa kotihoidolla on vuokratiloja Virtatalossa.

Ojala haaveilee, että löytyisi joku Imatran Voiman entinen työntekijä, joka tulisi jonain Open House -tapahtumapäivänä vetämään opaskierroksen talossa jonka tuntee.

– Se olisi hienoa!

Uusia toimijoita ja väistötilaa

Virtatalo valmistui 1987 Imatran Voiman pääkonttoriksi, jollaiseksi sitä ei koskaan virallisesti otettu.

Talon on suunnitellut arkkitehti Erik Kråkström ja sen pinta-ala on lähes 40 000 neliömetriä.

Kerroksia on seitsemän. Niiden lisäksi on vielä kellari.

Uudistuksessa taloon on tulossa tiloja vapaa-ajan, kulttuurin ja oppimisen käyttöön sekä majoitusta, co-working- ja liiketiloja.

Sinne muuttaa aikanaan Vantaan tanssiopisto purettavasta naapuritalosta.

Myyrmäen kirkko siirtyy Virtataloon väistötiloihin näillä näkymin helmikuun alkupuolella kirkon remontin vuoksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ideat sinkoilevat ja tanssijalat vipattavat Myyrmäen Colosseumissa – tyhjä konttorihalli muuttuu teknoluolaksi
    1.5.2018 7:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut