Vantaan kaupunki aikoo ottaa käyttöön anonyymin rekrytoinnin – nimetön työnhaku mahdollista ensi vuonna

TYÖNHAKU Kaupunki kokeili anonyymiä rekrytointia keväällä.

Vantaan kaupunki suunnittelee ottavansa käyttöön anonyymin rekrytoinnin ensi vuonna. Arkisto/Armi Suojanen

Marika Lumme

Vantaan kaupunki suunnittelee ottavansa käyttöön anonyymin rekrytoinnin eli mahdollisuuden hakea työtä nimettömänä. Anonyymin rekrytointimahdollisuuden on tarkoitus tulla voimaan uuden rekrytointijärjestelmän käyttöönoton myötä.

Kaupungin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievosen mukaan uusi rekrytointijärjestelmä otetaan käyttöön alkuvuodesta. Anonyymi rekrytointi ei avaudu vielä silloin, vaan sen tekninen ominaisuus rakennetaan myöhemmin.

Henkilöstöjohtaja korostaa, että anonyymi rekrytointi ei ole syy miksi uusi järjestelmä hankitaan, vaan ominaisuus, joka voidaan sisällyttää uuteen järjestelmään.

– Uskoisin, että anonyymi rekrytointi on mahdollista kevään aikana, Lievonen kertoo.

Kaupunki kokeili nimetöntä rekrytointia keväällä. Kokeilulla haettiin kaupungille vakituiseen työsuhteeseen lähihoitajaa ja lastenhoitajaa.

Työhakemuksen tekeminen tapahtui normaalin rekrytointiprosessin mukaisesti kaupungin nykyisen rekrytointijärjestelmän kautta. Tämän jälkeen hakemuksista poistettiin nimi sekä muut henkilöön liittyvät tiedot ja esimerkiksi työnantajien sekä oppilaitosten nimet.

Kokeilussa esimies sai tiedon hakijoiden henkilöllisyydestä vasta haastatteluvaiheen yhteydessä.

Lievosen mukaan hakuprosessi vaati paljon työtä, koska tiedot tuli poistaa manuaalisesti. Uuden järjestelmän odotetaan mahdollistavan, että nimettömyys hoituu automaattisesti.

Vantaan kaupunginhallitus käsitteli nimetöntä rekrytointia ja kokeilua elokuussa.

Kaupunginjohtajan esitys oli, että asia olisi tuotu vain tiedoksi. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut, että kokeilua ei oltaisi jatkettu.

Puolueryhmät halusivat kuitenkin yksimielisesti, että nimettömän rekrytoinnin kokeilua on syytä jatkaa. Tämä kirjattiin päätökseen.

Lievonen ei usko, että kaupungin tehtäviin joku jäisi palkkaamatta nimen vuoksi.

– Mielestäni oleellisempaa on löytää lisää työnhakijoita. Anonyymi rekrytointihan koskee lähinnä maahanmuuttajataustaisia, ja on tärkeää saada heidät työnhakijoiksi. Hakuilmoituksiin tulee kiinnittää huomiota enemmän ja rekrytoinnin matalampia polkuja, kuten harjoitteluja, pitäisi kehittää.

Nimetön työnhaku

Anonyymi rekrytointi on ollut mediassa esillä tänä syksynä laajasti muun muassa Työnimi-kampanjan myötä. Diakonia-ammattikorkeakoulun toteuttamassa kampanjassa Tuomas Enbuske, Jari Sarasvuo, Anne Kukkohovi ja Meri-Tuuli Väntsi hakevat töitä tyypillisillä romaninimillä. Lisätietoa kampanjasta: https://dialogi.diak.fi/2018/10/31/tyonimi

Tasa-arvoisen työelämän puolesta ottaa kantaa myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK, joka käynnisti elokuussa Työ ei syrji -kampanjan. Työ ei syrji -kampanjan innoittamana anonyymia rekrytointia testasi esimerkiksi S-ryhmä. Lisätietoa kampanjasta: https://eisyrji.fi

Vantaan kaupunki on mukana Opetushallituksen tammikuussa alkavassa hankkeessa, jossa korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille etsitään väyliä työelämään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Työnhaun jättitapahtuma pidetään Myyrmäessä – Megarekryssä mukana yli 80 yritystä 22.10.2018 7:20

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut