Vantaan tekojääkenttien jäädytys alkaa aikaisintaan ensi viikolla – lämpimät kelit viivästyttävät jäädytystyötä

Marika Lumme

Luistelemaan kaipaavat joutuvat vielä odottamaan ulkokenttien avautumista, tai edes jäädyttämistä. Vantaan liikuntapäällikkö Jari Lärkan mukaan kaupungin oli tarkoitus aloittaa tekojäiden jäädytys tällä viikolla. Ilmat ovat kuitenkin niin lämpimät, että mahdollisuutta katsotaan uudelleen ensi viikolla.

– Yli 5 asteen lämpötila ja vesisade tekevät kentän jäädyttämisen haasteelliseksi. Kenttä ei jäädy silloin riittävästi, Lärka selvittää.

Heti kun kelit sallivat, Vantaalle jäädytetään talveksi neljä tekojääkenttää. Tekojääkentät sijaitsevat Martinlaaksossa (Laajavuorentie 1), Hiekkaharjussa (Urheilutie 15), Korsossa (Kisatie 23) ja Kartanonkoskella (Tilkuntie 9). Muut ulkokentät jäädytetään, kun tulee pidempi pakkasjakso. Lärka sanoo Vantaalla olevan yli 50 ulkokenttää.

– Jotta jäästä tulee hyvä, täytyy kenttä ajaa jäädytysautolla 5–10 kertaa. Siksi heti ensimmäisillä pakkasilla ei voi lähteä jäädytystyöhön, koska vesi hulahtaa maahan ja jää on pehmeää, Lärka sanoo.

Läpi talven Vantaalla on mahdollisuus luistella Myyrmäen ja Tikkurilan jäähallien maksuttomilla yleisöluisteluvuoroilla. Tikkurilassa voi luistella lauantaisin kello 13.30–14.30 ja sunnuntaisin kello 10.30–11.30 sekä torstaisin kello 13–14, jolloin on leppoisan luistelun vuoro.

Myyrmäessä yleisöluistelu on lauantaisin kello 12–13 ja sunnuntaisin kello 12.30–13.30. Mailapelivuoro on Myyrmäessä maanantaisin kello 13–14.15 ja leppoisan luistelun vuoro maanantaisin kello 13.30–14.20.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut