Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta – tuli väkisin naisen kotiin

toimitus

Helsingin hovioikeus onpitänyt ennallaan palkitun toimittajamiehen raiskaustuomion.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen toissa kesänä vuoden ja 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen raiskauksesta.

Tapahtumat alkoivat syyskuussa 2015Kalliossa sijaitsevasta baarissa, jossa nainen ja mies olivat istumassa iltaa kaveriporukassa.

Nainen oli ollut hyvin humalassa jo baarissa ja oksensi lattialle. Paikallaolijat olivat huolissaan, pääseekö nainen kotiin, ja samassa pöydässä istunut toimittaja ehdotti, että he menisivät samalla taksilla.

Taksissa nainen kertoi osoitteensa ja yritti saada myös miestä kertomaan oman osoitteensa. Naisen kodin luona Espoossa mies nousi pois taksista ja ehdotti, että he menisivät naisen asuntoon. Naisen avattua oven hänen kertomansa mukaan mies työnsi hänet sisälle asuntoon hyvin voimakkaasti.

Mies työnsi naista kovakouraisesti eteen päin asunnossa, jolloin nainen ehdotti tilanteen rauhoittamiseksi, että tämä voisi nukkua sohvalla. Tämä ei miehelle kelvannut vaan hän työnsi naisen sängylle ja alkoi riisua tätä. Nainen vastusteli, sanoi ettei halua seksiä, ja yritti työntää miestä pois päältään. Tästä huolimatta mies raiskasi hänet.

Aamulla nainen heräsihuonovointisena ja huomasi olevansa täysin alaston ja samoin miehen, joka yhä oli asunnossa. Mies alkoi kosketella naista ja työntää sormia tämän sisään ja kun hän huomasi, että nainen on hereillä, mies kiipesi tämän päälle. Nainen rimpuili, kielsi miestä sanallisesti ja lopulta potkaisi tämän saadakseen tämän lopettamaan.

Nainen meni vessaan oksentamaan, jonne mies seurasi tätä ja raiskasi jälleen uhrinsa, kun tämä seisoi kasvot lavuaarissa.

Raiskaaminen jatkui tämän jälkeen myös sohvalla, jossa mies oli myös vääntänyt uhrin käsiä pitäen tätä paikoillaan väkisin, välillä lopettanut raiskaamisen ja jatkanut jälleen. Asianomistaja kertoi, että tapahtumien jälkeen mies käyttäytyi kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Mies ja nainen lähtivät yhdessä pois asunnosta, koska mies ei omien sanojensa mukaan tiennyt missä oli ja naisen piti näyttää hänelle tietä.

Kotimatkalla nainen huomasi, että hänen puhelimensa oli laitettu lentotilaan ja hänelle oli tullut useita puheluita yön aikana. Muun muassa naisen sisko oli kuullut huolestuttavan näköisestä tilanteesta ravintolassa edellisenä iltana.

Tapahtumien jälkeen naisen ahdistus kasvoi niin suureksi, ettei hän voinut enää asua kotonaan, vaan muutti pois.

Oikeudessa mies kiisti syytteen ja väitti kaksikon harrastaneen seksiä yhteisymmärryksessä yhden kerran.

Mies vetosi hovioikeudessa siihen, että nainen kertoi illan tapahtumista vasta puolitoista vuotta tekohetken jälkeen. Mies katsoi, että naisen kertomuksen uskottavuutta heikensivät hänen parisuhde- ja mielenterveysongelmansa.

Nainen kertoi kuitenkin läheisilleen tapauksesta yhdenmukaisesti heti tapahtumien jälkeen ja otti yhteyttä myös lääkäriin ja uhrien tukipalveluihin. Syyttäjä katsoi, että lääkärinlausunnot sekä todistajakertomukset naisen käyttäytymisestä raiskauksen jälkeen tukivat naisen kertomusta yön tapahtumista.

Ehdollisen vankeuden lisäksi mies tuomittiin suorittamaan 90 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä maksamaan uhrille 4 000 euroa aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Mies on tehnyt pitkän uran toimittajana, ja hänet on palkittu alan sisäisellä palkinnolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 2. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 3. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 4. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 5. Eikö takaisinsoittoa tullut? – 650:n vantaalaisen tiedot katosivat terveysasemien puhelinpalvelun järjestelmästä
 6. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 7. Vantaalle etsitään uutta varhaiskasvatusjohtajaa
 8. Vantaa joutuu laittamaan lähes 14 miljoonaa euroa lisää joukkoliikenteeseen
 9. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 10. Vantaa irtisanoi sopimuksensa siivousfirma SMC Palveluiden kanssa
 11. Hänninen 12.8.
 12. Kadunvarteen Jokiniemessä jätetystä lihanpalasta löytyi lasinsiruja – poliisi kehottaa koiran ulkoiluttajia tarkkaavaisuuteen
 13. Vanhempi voi harvoin kilpailla teini-ikäisen lapsensa kanssa parivaljakkona samassa sarjassa – Vantaa Triathlonissa viikonloppuna se on mahdollista
 14. Vantaalaisen taiteilijan teoksia on esillä eroottisen taiteen näyttelyssä – "Taide voi palauttaa seksuaalisuuteen henkisen aspektin"
 15. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.