Korson päiväkoti siirtyy paviljonkiin

TILAT Sisäilmaongelmista kärsivää päiväkotia ei enää yritetä remontoida. Se todennäköisesti puretaan.

Sanna Honkanen ja Korson päiväkodin vanhempainyhdistyksen muut jäsenet ovat toivoneet, että päiväkoti rakennettaisiin uudelleen. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tilakeskus suunnittelee Korson päiväkodin lapsille uutta päiväkotia. Vuonna 1964 perustetun Korson lastentarhan eli nykyisen päiväkodin toiminta jatkuu näillä näkymin paviljonkirakennuksessa.

– Paviljonki on akuutti ratkaisu tilanteeseen, jossa Korson päiväkoti on jouduttu ottamaan pois käytöstä, toteaa Vantaan tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius

Korson päiväkodin lapsia hoidetaan väistötiloissa. Yhteensä neljä lapsiryhmää on sijoitettu radan itäpuolelle Metsolaan Minkkipuiston päiväkotiin ja Mikkolaan Tähdenlennon päiväkotiin.

Väistötiloihin on jouduttu turvautumaan, koska Korson päiväkodissa on ongelmia sisäilman kanssa eivätkä ne ole loppuneet useista korjauksista huolimatta. Kuitenkaan tutkimuksissa ei Walleniuksen mukaan ole löydetty selkeää teknistä selitystä ihmisten oireiluun.

– Päiväkotia on rakennettu ja laajennettu eri vuosina. Viimeisimmät rakenteelliset tutkimukset osoittavat, että rakennuksen perusteellinen korjaaminen ei ole taloudellisesti järkevää.

– Koska tähän mennessä tehdyt toimenpiteet eivät ole tuoneet parannusta sisäilman laatuun, päiväkodin korjaamisesta on päätetty luopua, Wallenius kertoo.

Tilakeskus kaavailee paviljonkipäiväkodin paikaksi Ankkalammen päiväkodin tonttia Metsotien varressa Korsossa. Paikalla sijaitsi aiemmin Korsotupa, joka on purettu.

Tavoitteena on, että paviljonkipäiväkoti olisi käytössä jo ensi syksynä.

– Aikataulu on haastava, joten toteutusaikataulu voi vielä muuttua, Wallenius varoittaa.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen kertoo, että Korson paviljonkipäiväkotiin suunnitellaan tilat 63 lapselle.

Sanna Honkanen kuuluu Korson päiväkodin vanhempainyhdistykseen, joka on kirjelmöinyt kaupungin virkamiehille ja poliitikoille päiväkodin säilyttämisen puolesta. Vanhemmat arvostavat muun muassa päiväkodin keskeistä paikkaa ja ammattitaitoista sekä innostunutta henkilökuntaa.

Vanhempien mielestä paras vaihtoehto olisi rakentaa nykyisen päiväkodin paikalle uusi, mutta Metsotiekään ei kuulosta Honkasen mielestä huonolta vaihtoehdolta.

– Sijainti on ihan hyvä. Tärkeää on, että Korson päiväkoti pysyy yhdessä ja lapset saavat edelleen laadukasta varhaiskasvatusta tutulta henkilökunnalta.

Wallenius ennakoi, että nykyinen päiväkotirakennus Korson keskustasta, tornintalon vastapäätä todennäköisesti puretaan.

– Tontin käytöstä ja jälleenrakentamisesta tullaan tekemään erillinen selvitys.

Opetuslautakunta käsitteli Korson ja Rajakylän paviljonkipäivähankkeita maanantaina. Niiden toteuttamiseen tarvitaan tälle vuodelle lisämääräraha.

Lisää päiväkoteja

Vantaa investoi päiväkotien rakentamiseen noin 17 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Päiväkotien korjauksiin varataan 4,5 miljoonaa euroa.

Uusi päiväkoti valmistuu Hakunilaan, Kaivokselaan ja Tikkurilaan.

Päiväkoteja korjataan muun muassa Asolassa, Matarissa ja Louhelassa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut