Esitys: Lääkkeet pysyvät apteekeisssa – Hintakilpailu vapaammaksi

Halllituksen esityksen mukaan itsehoitolääkkeet pysyvät jatkossakin apteekkien hyllyillä. Jasmin Kareinen

toimitus

Hallitus esittää, että itsehoitolääkkeissä sallittaisiin tulevaisuudessa laajempi hintakilpailu, mutta kisaa käydään jatkossakin apteekkien hyllyillä.

– Lääkkeet eivät ole tavallisia kulutushyödykkeitä, vaan niiden turvalliseen käyttöön tarvitaan luotettavaa tietoa ja kykyä arvioida vaikutuksia. Tämä koskee niin reseptilääkkeitä kuin myös esimerkiksi ihan tavallisia reseptivapaita särkylääkkeitäkin, tiivistää sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila

Hintakilpailu koskisi kaikkia itsehoitolääkkeitä, eikä sen ulkopuolelle rajattaisi mitään valmisteita. Lääke saisi maksaa enintään lääketaksan mukaisesti määräytyvän hinnan. Apteekki voisi halutessaan myydä valmistetta edullisemmalla hinnalla omasta katteestaan tinkimällä.

Hallituksen esitys lääkelain muuttamisesta annetaan lähipäivinä lainsäädännön arviointineuvostolle. Esitys toisi paremmat mahdollisuudet myös uusien apteekkien perustamiseen, minkä odotetaan lisäävän apteekkien määrää.

Aiheeseen liittyvää

  1. Loppuivatko buranat kaapista? – Pian saat lääkkeet kotiovelle parissa tunnissa
    29.10.2018 8:59

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut