Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Paikallista historiaa | Mitä meistä jää kuoleman jälkeen? – Vantaan kaupunginmuseon kuolemaa käsittelevä näyttely päättyi, mutta siihen voi yhä tutustua verkossa

Kaupunginmuseon kuolemaa käsittelevä näyttely päättyi.

Vantaan kaupunginmuseon kuolemaa käsittelevä Kohti tuntematonta -näyttely on päättynyt.

Näyttely ehti olla avoinna noin viisi kuukautta ja siihen tutustui lukuisa joukko eri ikäisiä ihmisiä. Vantaan kaupunginmuseo sulki ovensa koronaepidemian vuoksi aiottua aiemmin.

Nyt, kun uutiset maailmalta ja Suomesta ovat tuoneet kuoleman eri tavalla lähelle, katsoo näyttelyä uusin silmin. Edelleen kuolema on mysteeri ja suhde siihen vaihtelee.

Näyttelyn viimeinen huone, ”ullakko” herätti pohtimaan mitä meistä jää kuoleman jälkeen. Jääkö meistä tavararöykkiö vai joukko tarkoin vaalittuja esineitä? Minkälaisia tarinoita niiden taakse kätkeytyy?

Eräs näyttelyssä käynyt kommentoi lähtiessään, että näyttely ”motivoi siivoamaan”. Poikkeusaikana eristyksissä koti komeroineen näyttäytyy ehkä uudessa valossa.

Olisiko nyt hyvä hetki sille paljon puhutulle kuolinsiivoukselle? Tavaroita karsiessa voi samalla miettiä, mikä on säilyttämisen arvoista ja mikä vähemmän. Ja jos kuolinsiivous ei tunnu ajatuksena kivalta, ja pelkkä sanakin kammottaa, voi tarttua toimeen ihan kevätsiivouksen merkeissä.

Kohti tuntematonta -näyttelyyn voi tutustua edelleen verkossa. Kuvia näyttelystä, tekstit ja äänitarinat löytyvät osoitteesta https://tarinasoitin.fi/kohtituntematontanetti

Näyttelyssä kuvattu video julkaistaan Vantaa-kanavan Virtuaalimatka museoihin -sarjassa ensi viikon perjantaina 24. huhtikuuta osoitteessa www.vantaakanava.fi

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristöympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.