Flamingon viihdekeskus laajenee ja uudistuu – uusi bussiyhteys kulkee pian hotellin ja lentokentän välillä

Break Sokos Hotel Flamingon laajennus valmistuu helmikuussa. Mia Lindström

Mia Lindström

Kymmenen vuotta Aviapoliksessa, kauppakeskus Jumbon kyljessä toiminut Viihdekeskus Flamingo laajenee ja uudistuu.

Suurimmat muutokset näkyvät hotellitoiminnassa, kun Break Sokos Hotel Flamingon laajennus helmikuussa valmistuu. Hotellin laajennusosaan tulee 232 uutta hotellihuonetta. Tämän jälkeen Flamingon hotelli on 541 huoneellaan hotellihuoneiden määrän mukaan Suomen suurin hotelli.

Uuteen punaiseen lisäsiipeen tulee ainoastaan hotellihuoneita ja huoneet on jaoteltu kolmen eri teeman mukaan. Hotellijohtaja Päivi Holappa kertoo, että asiakas voi valita huoneen sen mukaan, "mikä fiilis on".

Holappa toteaa, ettei hotelli tavoittele laajennuksella mitään tiettyä kohderyhmää vaan ennen kaikkea lisää tilaa. Syyslomallakin hotelli oli täynnä. Laajennus mahdollistaa hänen mukaansa esimerkiksi sen, että ryhmille on aiempaa enemmän tilaa.

Ensi vuonna hotelli pääsee joka tapauksessa kunnolla mukaan kilpailuun muun muassa lentokenttäalueen stop over -matkustajista, jotka tyypillisesti viettävät hotellissa yhden yön.

Shuttle bus aloittaa liikennöinnin Flamingon ja lentokentän välillä 14. tammikuuta ja kuljettaa hotellin asiakkaita maksutta lentokentälle ja takaisin.

Hotellin lisäksi viihdekeskus uudistaa ja laajentaa myös ravintola- ja liiketarjontaansa. Viihdekeskuksen omistajan, työeläkeyhtiö Varman asiakkuuspäällikkö Tytti Juhokas kertoo, että talvella Flamingon ravintolakerrokseen avataan "kahdesta kolmeen" uutta ravintolaa. Nimiä hän ei kuitenkaan vielä paljasta.

Viihdekeskuksen ylempiin kerroksiin on tulossa talven aikana uusia viihdetoimijoita. Viimeksi Flamingossa avautui Espresso House -kahvilaketjun uusi kahvila.

Ankkurivuokralaisina jatkavat hotellin lisäksi kesällä kunnostettu Flamingo Spa -vesipuisto ja kylpylä, Finnkino, Megazone, Bowl Circus ja Elixia.

Viime vuonna viihdekeskuksen tarjonta houkutteli Flamingoon 4,75 miljoonaa kävijää. Juhokas arvioi, että tänä vuonna kävijämäärä on samansuuntainen. Vuonna 2017 liikevaihto oli 65, 5 miljoonaa euroa ja sen hän ennakoi pysyvän edellisen vuoden tasolla.

Miljoonia kävijöitä helpottaa ensi vuonna myös viihdekeskuksen pysäköintihalliin tehtävät muutokset. Valaistus on jo uusittu ja helmikuun alussa pysäköintihalliin tulee muun muassa pysäköinnin ohjausjärjestelmä, joka näyttää, kuinka paljon autopaikkoja on vapaana.

Juhokkaan mukaan myös sähköautojen latauspaikkojen lisäämistä tutkitaan. Tällä hetkellä latauspaikkoja on neljä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut