Vantaalainen duo Pinja ja Pekka ovat myös Raution pariskunta – Haaveena perustaa klubi-iltoja

MUSIIKKI Vantaalainen duo Pinja ja Pekka ovat myös Raution pariskunta. Puolison tuki auttaa esiintymishetkellä.

Pinja ja Pekka Rautio muuttivat Vapaalaan kolme vuotta sitten. Musikaalisen pariskunnan houkutteli Vantaalle asumaan nykyinen naapuri, muusikko Ville Pusa. Ystäväperheet ovat tiivisti keskenään ja naapuriapu on voimavara arjessa. Kohdatessa hoidetaan lapsia, leikataan hiuksia ja saatetaan tehdä uusi kappale. Päivi Tuovinen

Marika Lumme

Laulaja Pinja Raution ja musiikinopettaja, tuottaja, kitaristi Pekka Raution kohtaamisesta vuonna 2009 on syntynyt paljon: yhteinen koti, lapsi ja lukuisia kappaleita. Pariskunta on vaimo ja mies, äiti ja isä sekä duo, Pinja ja Pekka.

– Me ollaan vähän niin kuin Ensitreffit alttarilla -pariskunta. Perheen perustaminen kävi hyvin nopeasti. Kaksi kuukautta tapaamisemme jälkeen odotin poikaamme, Pinja Rautio kertoo hymyillen.

Perhe- ja työarjen lomassa pariskunta toteuttaa harrastustaan eli keikkailee duona ja tekee musiikkia. Sanoitukset syntyvät Vapaalassa sijaitsevan kodin keittiössä, lomamatkalla hotellihuoneessa tai vaikkapa naapurin, muusikko Ville Pusan kanssa terassilla.

– Biisi voi syntyä vaikka viidessä minuutissa. Usein se lähtee muutamasta sanasta, jotka on kuullut jossain, kertoo Pekka Rautio, jonka kynästä pariskunnan yhteiset kappaleet ovat valtaosin syntyneet.

Kappaleiden melodioita tallentuu puolestaan säännöllisesti Pinja Raution nauhuriin.

– Uuden kappaleen melodia voi syntyä koska tahansa ja missä tahansa, hän kertoo.

Pinja ja Pekka -duon taivalta määrittelee tällä hetkellä perhe- ja työelämä. Pekka on Vaskivuoren lukion musiikinopettaja ja Pinja tuottaa dubbauksia elokuviin ja televisio-ohjelmiin. Uusia kappaleita syntyy kuitenkin jatkuvasti. Pariskunta haaveilee myös klubi-iltojen perustamisesta ja paljastavat, että vantaalaisten ravintoloiden kanssa on käyty jo keskusteluja. He uskovat, että 60-luvun iskelmälle modernilla otteella esitettynä, on tilausta.

– Ajatuksena on, että ihmiset pääsevät tanssimaan. Tarkoituksena on, että keikat alkaisivat aiemmin, eikä puolilta öin, Pekka Rautio selvittää.

Duon viimeisin esiintyminen oli Myyrmäen taiteiden yössä. Seuraavana he nousevat lavalle Espanjassa marraskuussa, jonne pariskunta lapsineen lähtee. Vuorossa on esiintyminen Me Hanskit -konsertissa.

Työskenteleminen puolison kanssa on sujunut Rautioiden mukaan hyvin, jopa yllättävän hienosti.

– Esiintymistilanteissa auttaa paljon kun toinen on puoliso. Hän tuntee hyvin ja voi tukea esimerkiksi kun jännittää. Arvostan Pekkaa valtavasti myös muusikkona, Pinja Rautio kertoo.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan tehdä yhdessä.

– Aluksi Pekka toimi laulun tuottajanani, mutta se ei toiminut. Nyt työn hoitaa toinen tuottaja, Pinja Rautio kertoo.

– Se on vähän sama asia kuin opettaisi omaa perheenjäsentä ajamaan autolla. Ollaan hyvin herkkien asioiden äärellä, Pekka Rautio naurahtaa.

Duo on julkaissut neljä sinkkua, jotka kaikki ovat päässeet radiosoittoon.

– Tämä on kuin maratonjuoksu. Teemme koko ajan, mutta rauhassa, lasten ehdoilla, Pekka Rautio kertoo.

Musikaalinen pariskunta

Pinja ja Pekka Rautiolla on molemmilla pitkä historia musiikin parissa jo ennen yhteistä uraa.

Pinja Rautiolla on useita levytyksiä. Pinja kuuluu muusikaaliseen Hanskin perheeseen ja on muun muassa Anna Hanskin sisko.

Pekka Rautio on tehnyt kappaleita useiden tunnettujen suomalaisartistien, esimerkiksi Johanna Iivanaisen, kanssa.

Pariskunnan neljä viimeistä sinkkua, Levoton jalka 2015, Nouse sisko 2016, Rakkauden oppikirja 2017 ja Lemmen kutsuja 2018, ovat kaikki soineet radiokanavilla.

Pariskunta on pitänyt klubi-iltoja muun muassa Vantaalla. Lisäksi he keikkailevat Me Hanskit - kokoonpanossa.

Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi. Lisäksi perheeseen kuuluu Pinjan 15-vuotias tytär.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut