Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilaan avautui uusi maksuton avoin päiväkoti

Pienten lasten vanhemmat ovat löytäneet lokakuun alussa Lummetielle avatun avoimen päiväkodin.

– Kävijöitä on ollut jokaisella kerralla paljon, enimmillään yli 50, kertoo sosionomiopiskelija Kaisa Jakobsson Hän kehittää Pikku Ukko-Pekaksi nimetyn avoimen päiväkodin toimintaa osana opintojaan.

Laurea ammattikorkeakoulussa on jo vuosia ideoitu avoimen päiväkodin perustamista. Palvelulle tiedettiin olevan kysyntää, sillä kaupungin avoimet päiväkodit ovat suosittuja. Pikku Ukko-Pekka toimii Aniskujalla sijaitsevan Ukko-Pekan alaisuudessa.

Jakobsson korostaa, että toiminta on suunnattu paitsi lapsille myös lasten vanhemmille.

– Tarkoituksena on tarjota vanhemmille vertaistukea. Toiminnan halutaan vahvistavan lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta.

Ohjelmassa on muun muassa kädentaitojen kartuttamista ja liikuntaa. Erityistä kiitosta ovat saaneet Pikku Ukko-Pekan musiikkihetket. Myös tila on ollut vanhempien mielestä sopiva, vaikka aluksi uumoiltiin muuta.

– Ajattelimme, että tila on liian suuri. Avoin suuri tila mahdollistaa kuitenkin sen, että lapset voivat tutkia tilaa liikkuen.

Pikku Ukko-Pekka on Vantaan kaupungin ja Laurean yhteistyöhanke. Opiskelijat suorittavat siellä harjoittelujaksojaan.

Nuoren monitoimikeskus Liidon tiloissa toimiva Pikku Ukko-Pekka on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 9–12. Paikalle voi tulla oman aikataulunsa mukaan. Toiminta on maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua.