Myyrmäen urheilupuiston naapuriin sporttikortteleita – vanhat kerrostalot puretaan pois

RAKENTAMINEN Seitsemänvuokrataloa puretaan pois Myyrmäen urheilupuiston naapurista. Alueelle tulee pääosin omistusasuntoja.

Kevyen liikenteen reittiä urheilupuistoon halutaan selkiyttää, kun vanhat talot puretaan ja uusia rakennetaan. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Myyrmäen urheilupuistoa vastapäätä suunnitellaan uutta asuinaluetta purkamalla vanhaa pois. Raappavuorentien ja Vaskivuorentien kulmauksen alueelta halutaan purkaa sekä VAV Asuntojen että Hoasin asuinkerrostalot, yhteensä seitsemän rakennusta.

Vuosina 1978–80 valmistuneissa, huonokuntoisissa taloissa asuu runsaat 500 ihmistä. Niiden huoneistotyypitkään eivät enää vastaa nykyistä kysyntää.

Purettavien talojen paikalle suunnitellaan pääosin omistusasuntoja, mutta myös vuokra-asuntoja yhteensä noin 25 000 kerrosneliömetrin verran sekä päiväkotia. Aluearkkitehti Timo Kallaluodon karkean arvion mukaan uusiin taloihin voisi muuttaa runsaat 750 asukasta.

Kaavamuutosta hakevat VAV Asunnot Oy, HOAS, Kivikirveenkujan Autopaikat Oy ja As Oy Kaarenhonka. Kaavamuutosta kutsutaan Myyr Yorkin sporttikortteleiksi, sillä alueen teemaksi halutaan liikunnallisuus ja urheilullisuus urheilupuiston läheisyyden vuoksi.

Asuntorakentamisen lisäksi tärkeän kevyen liikenteen väylän kulkua Liesikujalta urheilupuistoon selkiytetään.

Tekeillä olevassa Myyrmäen kaavarungossa sporttikorttelien suunnittelualueelle on esitetty noin 8-kerroksisia asuinkerrostaloja. Yhdeksänkin kerrosta voidaan sallia, jos ylimmän kerroksessa huoneisto on kahdessa tasossa. Nykyiset talot ovat korkeimmillaan 8-kerroksisia. Kerroksiin on laskettu myös maanpäällinen kellarikerros.

Alueesta järjestetään suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu. Voittaneen ehdotuksen tekijät saavat osto-oikeuden alueen tontteihin.

Kaupunki haluaa hankkeesta malliesimerkin purkavasta saneerauksesta, jossa uudistetaan kokonaista asuntokantaa monipuolisesti.

Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on mukana Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) yhdyskuntien uudistaminen 2016–2019 -projektissa. Kilpailussa huomioidaan myös yhteisöllisyys ja yhteiskäyttöisyys.

Myyr Yorkin sporttikorttelit

Asemakaavamuutosta esitellään asukastilaisuudessa Kilterin koulun auditoriossa ja ruokalassa (Iskostie 8). ti 23. lokakuuta klo 17.

Kaavatyö on tulossa vuoden 2019 kaupunkisuunnittelun työohjelmaan.

Kaavatyö noudattaa Vantaan maa- ja asuntopoliittisia linjauksia, joiden mukaan muun muassa keskustojen elinvoimaisuutta parannetaan ja rakentamista suunnataan täydennysrakentamiseen.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) sisällöstä voi kertoa mielipiteensä 1.11. mennessä. Kirjalliset mielipiteet osoitteeseen: Vantaan kaupungin kirjaamo, Asematie 7, 01300 Vantaa tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi

Kaava-asiakirjat löytyvät verkko-osoitteesta www.vantaa.fi/ajankohtaiset_kaavat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut