Maajussi-Miia teki uuden valtauksen parisuhdemaailmaan – "Eräs mies ihmetteli, olenko käynyt kurkkimassa heidän olohuoneessaan"

TEATTERI Maajussille morsian teki Miia Nuutilasta kansansuosikin. Nyt hän on kirjoittanut esikoisnäytelmänsä, joka kerää katsojilta hyvää palautetta.

Miia Nuutila ja Seppo Halttunen hyppäävät Mirkun ja Arton rooleihin. He yrittävät selvittää, voivatko mies ja nainen koskaan ymmärtää toisiaan tai edes jotenkin löytää yhteisen kielen. Antti Paavilainen

Jouko Tuomas-Kettunen

Keski-Uudenmaan Teatteri on liittynyt näyttelijä Miia Nuutilan elämään jo pari vuosikymmentä.

– Näyttelimme kaksikymmentä vuotta sitten Kiven Kihlausta Aleksis Kiven kuolinmökillä Rantatiellä, Nuutila muistelee teatterin syntyaikoja.

Siitä se sitten lähti. Nuutila oli mukana ammattinäyttelijöiden rivistössä, joka oli perustamassa alueelle omaa ammattiteatteria.

Sen jälkeen Nuutila on näytellyt lukuisissa näytelmissä, televisiosarjoissa ja elokuvissa. Suuri yleisö tuntee hänet parhaiten Maajussille morsian -sarjan entisenä juontajana.

Keski-Uudenmaan Teatteriin Nuutila teki paluun tänä kesänä Pokka pitää -näytelmässä.

Nyt Nuutila on astunut esiin myös käsikirjoittajana. Hänen näytelmänsä Arton ja Mirkun parisuhdeleikit sai pari viikkoa sitten ensi-iltansa Keski-Uudenmaan Teatterin uudessa teatteritalossa.

Nykyään Espoossa asuva Nuutila marssittaa näyttämölle Arton ja Mirkun, parisuhteen kiemuroihin.

Miia Nuutila ja Seppo Halttunen hyppäävät Mirkun ja Arton rooleihin. He yrittävät selvittää, voivatko mies ja nainen koskaan ymmärtää toisiaan tai edes jotenkin löytää yhteisen kielen. Esityksessä leikitään todella parisuhdeleikkejä ja katsotaan mitä tapahtuu, kun mies ja nainen ottavat erilaisia lähestymistapoja toisiinsa.

Näytelmä on saanut hyvää palautetta katsojilta.

– Eräs mieskatsoja ihmetteli, että olenko kenties käynyt kurkkimassa heidän olohuoneessaan, Miia Nuutila naurahtaa.

Palaute kuvaa hyvin tekstin osuvuutta tähän päivään.

– Näytelmä sopii hyvin sekä naisille että miehille.

Nuutila sanoo, että komedia tyylilajina sopii parhaiten hänelle kirjoittajan roolissa.

– Siinä voi käsitellä ikiaikaisia teemoja. Siinä myös leikitellään kliseillä. Totta kai näin yli nelikymppisenä ammennan myös omasta elämästäni ja ympärillä koetusta.

Keravan esitysten jälkeen Arton ja Mirkun parisuhdeleikit lähtee kierrokselle muihin paikkoihin,

Sitä esitetään lähiaikoina esimerkiksi ravintola Albergassa Espoossa ja ravintola Nyyrikissä Helsingissä.

– Se on tarkoitettukin ravintolateatteriksi ja intiimeihin tiloihin, Miia Nuutila kertoo.

Hän ei osaa vielä sanoa, milloin häneltä kenties on tulossa jatkoa näytelmäkirjoittajan roolissa.

Tällä hetkellä häntä työllistää myös musiikillinen komedia Yhteinen Sävel

Siinä Miia Nuutila näyttelee yhdessä miehensä Antti Paavilaisen kanssa. Paavilainen on tuttu Jean S. yhtyeestä ja Uudesta iloisesta teatterista.

Teatteri

Arton ja Mirkun parisuhdeleikit. Käsikirjoitus Miia Nuutila. Rooleissa Miia Nuutila ja Seppo Halttunen. KUT, Kultasepänkatu 4, (entinen teatteritalo) Kerava. Esitykset: keskiviikkona 10.10. kello 19, perjantaina 12.10. kello 19, perjantaina 26.10. kello 19, lauantaina 3.11. kello 16 ja sunnuntaina 4.11. kello 15.

Peruslippu 26 euroa, eläkeläiset ja työttömät 24 euroa, ryhmät (yli 25 henkilöä) 23 euroa, opiskelijat 20 euroa.

Esityksen kesto noin 1 tunti, 30 minuuttia (1 väliaika). Kut.fi

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut