Vantaa investoi uusiin kouluihin ja päiväkoteihin lähes 50 miljoonaa euroa

BUDJETTI Ensi vuoden aikana eri puolille kaupunkia on tarkoitus valmistua useampi uusi koulu- ja päiväkotirakennus.

Vantaa satsaa myös ensi vuonna koulujen ja päiväkotien rakentamiseen. Kaupunki on talousarviossaan budjetoinut uudisrakentamiseen kaikkiaan 49,6 miljoonaa euroa, joista kouluihin on varattu 30 miljoonaa euroa ja päiväkoteihin 16,9 miljoonaa euroa. Kaikkiaan ensi vuoden investointitaso on 159 miljoonaa euroa.

Vantaan viime vuosien ennätykselliseen väkiluvun kasvuun varaudutaan edelleen investoimalla palvelurakentamiseen. Ensi vuoden aikana eri puolille kaupunkia onkin tarkoitus valmistua useampi uusi koulu- ja päiväkotirakennus. Lisäksi useisiin kouluihin ja päiväkoteihin on budjetoitu rahaa korjaustöille.

Isoimmat kouluinvestoinnit kohdistuvat ensi vuonna Kivistöön, Rajatorppaan ja Hämeenkylään. Kivistön Aurinkokiven koulun laajennuksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden aikana. Laajennuksen myötä kouluun tulee yläkoulu eli luokat 7–9.

Lisäksi Rajatorpan koulun korvaavan koulurakennuksen on määrä valmistua ensi vuonna. Lisäksi aloitetaan Hämeenkylän uuden koulun rakentaminen.

Korjaushankkeisiin kaupunki on budjetoinut tulevalle vuodelle yhteensä 32,5 miljoonaa euroa. Koulujen korjauksiin on jyvitetty 13,1 miljoonaa euroa ja päiväkotien korjauksiin 4,5 miljoonaa euroa.

Näiden lisäksi ensi vuonna on tarkoitus korjata esimerkiksi koulujen lähiliikuntapaikkoja sekä tehdä päiväkotien pihojen perusparannuksia ja muita pienempiä korjaustöitä.

Suurimmat peruskorjaukset tehdään ensi vuonna Rajatorpan museokoulun 1 ja 2 kerroksiin. Ruusuvuoren koulussa toteutetaan muutostöitä ja Lehtikuusen koulussa julkisivujen korjauksia. Lisäksi Askiston koulussa tehdään osittainen peruskorjaus. Peruskorjaukset valmistuvat ensi vuoden aikana myös Havukosken ja Lehtikuusen kouluihin.

Uudet päiväkodit valmistuvat ensi vuoden aikana Hakunilaan, Kaivokselaan ja Tikkurilaan. Lisäksi Veturin päiväkodin rakentamisen on tarkoitus alkaa tulevan vuoden aikana.

Uudet päiväkodit korvaavat kaupungin mukaan useita huonokuntoisia päiväkoteja ja perhepäiväkotitiloja. Lisäksi uudet päiväkodit vastaavat uusien alueiden päiväkotitarpeeseen. Elokuun alusta Vantaalla uudelleen käyttöön otettu oikeus subjektiiviseen varhaiskasvatukseen pakottaa kaupungin hankkimaan lisää päiväkotitiloja.

Päiväkotien korjaustöitä on suunniteltu tehtävän useissa päiväkodeissa, mikäli väistötilat järjestyvät. Korjauksia on suunniteltu muun muassa Hansin, Jokiniemen, Matarin, Louhelan ja Urheilupuiston päiväkoteihin.

Yksityisiä päiväkoteja valmistuu ensi vuoden aikana Aviapolikseen ja Leinelään.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut