Idän ja lännen ravintoloitsijat avaavat yhteisen ravintolan Tammistoon

YRITYS Ravintola Tammistosta tulee lounas- ja tilausravintola.

Risto Ojanen, Toni Aalto, Tomi Puikkonen ja Kimmo Bergman avaavat Ravintola Tammiston vuoden lopulla. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan parhaan ravintolan yleisöäänestyksissä piikkipaikoille yltäneiden Wanda's Kitchen & Loungen ja Ravintola Oklahoman omistajayhtiöt ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja perustaneet uuden yhteisen ravintolan. Ravintola sijaitsee Tammiston Sähkötiellä ja sen nimi on ytimekkäästi Ravintola Tammisto.

Ravintolassa tarjoillaan lounasta ja sen tiloja voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Tilausravintolasta odotetaan isoa bisnestä, sillä yrittäjien mukaan Vantaalla on lisätarvetta juhlatiloille.

– Onhan tämä alle kahden kilometrin päässä Pyhän Laurin kirkosta, Oklahoman Risto Ojanen huomauttaa.

Ravintola ei ole auki iltaisin, ainakaan tässä vaiheessa, eikä ylipäätään vielä, sillä tila ei ole vielä valmis. Kiinteistön omistajan teettämät muutostyöt varastotiloista ravintolaksi ja muiksi liiketiloiksi ovat vielä kesken.

Ravintola Tammisto tulee tiloihin vuokralaiseksi ja tavoite on, että avajaisia vietetään vielä ennen vuoden vaihtumista. Senkin jälkeen niin Wanda's kuin Oklahoma jatkavat entiseen malliin omilla paikoillaan Myyrmäessä ja Tikkurilassa.

Yhteistyöllä on voimaa."

Mutta miten idän ja lännen menestysravintolat löysivät toisensa?

– Kiinteistön omistaja tarjosi tätä tilaa meille ja me kysyimme Wanda'silta, että kiinnostaisiko heitä lähteä tähän mukaan, valaisee Oklahoman Kimmo Bergman

Wanda'sin Tomi Puikkonen kokee, että yhteistyötarjous oli heille kunnianosoitus, sillä Cafe Viinikanat Oy:llä, joka omistaa Oklahoman lisäksi useita muita ravintoloita kuten Old Storyn ja uuden Zillan, on rutkasti kokemusta.

– Mehän olemme vielä oppipoikia, Puikkonen sanoo.

Wanda's on toiminut vasta 2,5 vuotta ja se on Puikkosen ja Toni Aallon ensimmäinen oma ravintola.

Ravintolayhtiöiden yhteistyö on alkanut jo viime vuonna siten, että Wanda'sin omistaja Pro Food Vantaa Oy ja Cafe Viinikanat aloittivat ruoka-aineshankintojen tekemisen yhdessä. Siitä hyötyvät molemmat, kun ostetaan isompia eriä.

– Yhteistyöllä on voimaa, ravintoloitsijat todistelevat yhteen ääneen.

Myös työntekijöillä on nyt yhteiset henkilökuntaedut ja he voivat halutessaan tehdä vuoroja "poolin" toisissa ravintoloissa.

Ravintola Tammisto

Lounas- ja tilausravintola avataan vuoden lopulla Tammistossa Sähkötie 8:ssa.

Ravintoloitsijoina Tomi Puikkonen, Toni Aalto, Kimmo Bergman ja Risto Ojanen.

Lounaalla tarjolla useita lämpimiä ruokia ja muutamia a la carte -annoksia.

Tilaa yhteensä 530 neliötä ja asiakaspaikkoja runsaat 200. Lisäksi kabinetti ja kesäterassi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 5. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.