Näin alle 2-vuotiaan äidin hengen vaatinut kuorma-autoturma tapahtui – "Seuraukset olisivat saattaneet olla vielä huomattavasti traagisemmat"

Anu Vertanen

Alle 30-vuotias nainen kuoli tiistaina iltapäivällä jäätyään kuorma-auton alle Jyväskylässä. Nainen oli onnettomuushetkellä työntänyt lastenvaunuja Erämiehenkadulla työmaa-alueen läheisyydessä. Vaunuissa ollut pieni lapsi selvisi onnettomuudesta ilman vahinkoja, mutta hänen äitinsä kuoli tapahtumapaikalle.

Sisä-Suomen poliisin mukaan onnettomuus sattui, kun nainen oli lähtenyt ylittämään ajorataa lähellä työmaata. Esitutkinnan perusteella kuorma-autonkuljettaja ei kyennyt huomaamaan, mitä isohkon kuorma-autonsa vierustalla tapahtui.

Lastenvaunut tarttuivat kuorma-auton etuosaan ja raahautuivat lyhyen matkan auton mukana, mutta vaunuissa ollut alle 2-vuotias lapsi selvisi ilman vammoja.

Kuorma-auton kuljettajalle tilanne selvisi vasta vasta sivullisen autoilijan antamien merkkien jälkeen.

– Esitutkinnan perusteella tapahtumaketjun seuraukset olisivat saattaneet olla vielä huomattavasti traagisemmat. Sivullisten aktiivinen toiminta on poliisin käsityksen mukaan merkittävästi ehkäissyt lisähenkilövahinkojen syntymisen, poliisi kirjoitti keskiviikkona tiedotteessa.

Esitutkinta asiassa jatkuu edelleen monin tavoin. Esitutkinta jatkuu epäiltyinä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

– Poliisi on kuulustellut tapahtumiin liittyen rikoksesta epäiltynä järkyttynyttä kuorma-autonkuljettajaa. Hän kertoo tehneensä liikkeellä lähtiessään kaikkensa havaitakseen muita tielläliikkujia ja silti tällainen onnettomuus on tapahtunut.