Kiinteistöveroa halutaan uudistaa – Vantaa pyrkii pitämään veron kurissa

Kiinteistöveroa ollaan valtakunnallisesti uudistamassa. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

Vantaan seuraavan neljän vuoden taloussuunnitelmassa kiinteistöveroprosenttien arvioidaan pysyvän vuoden 2018 tasolla. Yleinen kiinteistöveroprosentti on tänä vuonna 1,0 ja vakituisen asuinrakennuksen kiinteistövero 0,41 prosenttia.

Ensi vuonna kiinteistöveroja arvioidaan kertyvän Vantaalle 80 miljoonaa euroa. Siinä on reilun prosentin kasvu kuluvan vuoden ennusteeseen nähden. Kaupungin saaman kiinteistöveropotin suureneminen johtuu kiinteistö- ja rakennuskannan kasvusta.

Tavoitteena on jakaa verorasitusta uudella tavalla eri kiinteistöjen kesken."

Valtakunnallisesti kiinteistöverotusta on tarkoitus uudistaa niin, että verotus vastaisi paremmin alueen hintatasoa ja rakentamiskustannuksia. Uudistuksen tavoitteena ei ole nostaa tai laskea kiinteistöveroa, vaan jakaa verorasitusta uudella tavalla eri kiinteistöjen kesken.

Tavoitteena on, että uuden jaon mukaista verotusta käytettäisiin ensimmäisen kerran vuodelta 2020 toimitettavassa kiinteistöverotuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut