Miljoonatalo on Tikkurilan kadonnut maamerkki

Miljoonatalo purettiin syksyllä 1982 uuden kauppakeskuksen tieltä. Eero Lehtinen/Vantaan kaupunginmuseo

toimitus

Kuvassa on talvinen näkymä Tikkurilasta Asematieltä länteen. Vasemmalla komeilee liikerakennus Miljoonatalo ja sen takana Tikkurilan kirkko. Oikealla on Vantaan kaupungintalo.

Miljoonatalo oli pitkään seudun komeimpia rakennuksia. Se siirrettiin Tikkurilaan vuonna 1927 Helsingistä. Kertomuksen mukaan siirto ja uudelleenrakentaminen oli niin kallista, että rakennusta alettiin kutsua Miljoonataloksi.

Kuva on otettu 1970- ja 80-lukujen taitteessa. Kuvaushetkellä talossa toimivat Kansallis-Osake-Pankki, kirjakauppa, sähköliike ja Veljekset Salomaa Oy.

Rakennus purettiin syksyllä 1982 uuden kauppakeskuksen tieltä.

Vantaan menneisyyteen ja rakennuksiin liittyvien historiatietojen tallentamista pääset harjoittelemaan Vantaan kaupunginmuseon ja Wikimedia Suomen yhteisessä wikipediatyöpajassa torstaina 11. lokakuuta kello 11–16 Tikkurilan kirjastossa (Lummetie 4).

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Wikipedia-kirjoittamisesta sekä Vantaan historiasta kiinnostuneet. Aikaisempaa kokemusta Wikipedian muokkaamisesta ei vaadita.

Kokeneet wikipedistit auttavat aloittelijoita, ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat neuvovat sisältöihin liittyvissä kysymyksissä.

Juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla Vantaan kaupunginmuseon kuva-, esine- ja arkistokokoelmiin.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut