Vantaankosken koulu lakkautetaan ensi keväänä – Tänä syksynä tehdään vielä remonttia

TILAT Rakennuksen elinkaaren viime metreillä tehdään korjauksia, jotta opiskelu koulussa olisi mahdollista.

Kuluva lukuvuosi on Vantaankosken koulun viimeinen. Ovet sulkeutuvat näillä näkymin kevätlukukauden jälkeen. Arkisto/Tuomas Massinen

Tiina Örn

Vantaankosken yläkoulun rehtori Kaisa Maliniemi on saanut tänä syksynä huomattavasti aiempaa enemmän viestejä opettajilta ja oppilaiden vanhemmilta. Viestien sisältö on sama: koulun sisäilma aiheuttaa oireita.

– Keskustelu on jälleen aktivoitunut. Opettajilla ja oppilailla on ollut kovin paljon oireilua, kertoo Maliniemi.

Koulussa on kärsitty monenlaisista oireista."

Koulussa on Maliniemen mukaan kärsitty paitsi erilaisista hengitystiesairauksista myös monenlaisista muista oireista. Koulussa on lisäksi havaittu tunkkaista hajua.  

Rehtori kertoo ohjanneensa oireilevia käymään lääkärissä.

– Oppilaalle pyritään hakemaan toinen koulupaikka, mikäli lääkäri toteaa hänen oireensa johtuvan huonosta sisäilmasta, sanoo Maliniemi.

Kuluva lukuvuosi on huonokuntoiseksi todetun Vantaankosken koulun viimeinen.

– Se tieto minulla on, että ovet sulkeutuvat ensi keväänä. Syksyllä 2019 oppilaamme siirtyvät opiskelemaan asuinpaikkansa mukaan joko laajennettuun Aurinkokiven kouluun tai laajennettuun Ylästön kouluun, sanoo Maliniemi.

Vantaan toimitilapalvelupäällikkö Pasi Salo kommentoi sekä Aurinkokiven että Ylästön koulun laajennusten valmistuvan hyvin todennäköisesti aikataulussa eli syksyyn 2019 mennessä.

– Näin ollen Vantaakosken koulun toiminta loppuisi ensi keväänä.

Maliniemi kertoo Vantaankosken koulussa tehdyn korjauksia, jotta opiskelu ja työnteko olisivat mahdollista.

Salon mukaan koulussa tehtävät kunnostustyöt saadaan valmiiksi syysloman aikana. Töihin kuuluvat muun muassa ylipaineistus koko koulun alueella ja tiivistyskorjauksia kuvaamataidon luokassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.