Myyrmäkeen saattaa nousta jopa 24-kerroksinen tornitalo – Asemanseutu suunnitellaan kilpailulla

Kauppakeskus Isomyyrin kortteliin saa sijoittaa enintään 24-kerroksisen tornin. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Myyrmäen keskustassa rautatieaseman pohjois- ja itäpuolen alueiden uudistamisesta on alkanut Myyr York Downtown -niminen suunnittelukilpailu. Jotta uutta voi rakentaa, pitää vanhaa rakennuskantaa purkaa. Siksi kauppakeskus Isomyyri, sen pysäköintitalo ja liikekeskus Myyrinpuhos puretaan ja niiden sekä ulkopysäköintialueen tilalle rakennetaan asuinkerrostaloja sekä liike- ja palvelutiloja.

Suunnittelualue on Myyrmäen kaavarunkoluonnoksessa korkean rakentamisen aluetta, joten odotettavissa on nykyisiä kerrostaloja paljon korkeampia taloja. Isomyyrin kortteliin Myyrmäenraitin ja radan väliin suunnittelijat saavat piirtää vaikka 24-kerroksisen tornitalon. Muilla alueilla rakennusten korkein sallittu kerrosluku on 16.

Kilpailuun on kutsuttu viisi arkkitehtitoimistoa suunnittelmaan arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen suunnitelma. Ohjenuorana on muun muassa, että erityisesti Jönsaksentien itäpuolisten asuinkorttelien näkymät pitää huomioida. Myös kasvillisuutta osana aukio- ja katutiloja tulee korostaa. Autopaikkoja ei tule lainkaan maan päälle.

Alueelle rakennetaan asuntoja noin 62 000 kerrosneliömetrin verran eli miltei tuplasti enemmän kuin radan länsipuolelle, Paalutorin ja Liesitorin välisiin kortteleihin, on suunniteltu. Alueelle tehdään niin vuokra- kuin omistusasuntoja. Talojen asunnoista yksiöitä saa olla enintään 30 prosenttia.

Liike- ja palvelutiloja alueelle tulee noin 8 000 kerrosneliömetriä, kaupungin palvelutilaa noin 3 000 ja toimitiloja vähintään 3 000 kerrosneliömetriä.

Kilpailun järjestävät Citycon Oyj, Sato Oyj, SRV-yhtiöt, Taitokaari Oy ja Vantaan kaupunki. Ne omistavat joko itse tai niiden yhtiökumppani omistaa alueen kiinteistöt.

Suunnittelukilpailu päättyy ensi helmikuun puolessa välissä ja voittaja julkistetaan huhtikuussa. Sen jälkeen alkaa asemakaavamuutoksen laatiminen ja muu suunnittelu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Myyrmäen keskusta mullistuu lähivuosina: Myyr York saa "pilvenpiirtäjänsä"
    18.2.2018 8:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut