Aukko Länsi-Vantaan hotellikartalla saa täytettä

MAJOITUS Tuore tulokas on lifestylehotelli Vapaalassa.

Lentokenttäkaupungissa ei ole yllätys, että majoituspalveluiden ylivoimainen keskittymä sijaitsee keskisellä Vantaalla lentokentältä Kehä III:n taakse Veromäen ja Pakkalan tienoille ulottuvalla alueella.

Itä-Vantaan hotellien laskemiseen riittävät yhden käden sormet, Länsi-Vantaalla niistä on riittänyt puuhaan yksi. Elokuun lopulla lännen hotellikartta sai kuitenkin uuden täplän, kun lifestylehotelli GoRooms aloitti toimintansa Vapaalassa.

Boutique-henkinen hotelli on osa Let’s Go Center -yhtiötä, johon kuuluu yli 30 vuotta samalla paikalla toiminut kuntosali. Majoitustilat oheistiloineen on rakennettu perheyritystä nykyisin johtavan Sari Saarelaisen vanhempien perustaman kiinteistön sisätiloihin.

Kuntosali jatkaa toimintaansa edelleen, mutta uudet tuulet olivat Saarelaisen mukaan tarpeen. Kaikki tarjontaan kuuluneet ryhmäliikuntamuodot eivät enää entiseen tapaan vetäneet ja liikevaihto on ollut laskusuunnassa.

Idea majoituspalveluista ei syntynyt aivan sattumalta. Saarelaisella on lähialueella myös sijoitusasuntoja, joita hän on vuokrannut matkalaisille Airbnb-toiminnan kautta. Kysynnän määrä vahvisti uskoa siihen, että lisätarjonnalle olisi ottajia.

– Ihmisillä on erilaisia tarpeita. Tämäntyyppiseen majoitukseen tulevat matkaajat ovat usein ulospäinsuuntautuneita, halukkaita juttelemaan ja kiinnostuneita kuulemaan paikallisista asioista, Saarelainen kuvailee.

Pieni lifestyle-hotelli palvelee sekin rennossa hengessä, mutta huoneen hintaan sisältyy myös muita palveluja, kuten aamiainen, kuntosali, sauna ja parkkipaikka. Lisäksi hotellissa järjestetään liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä maksullisia kursseja sekä tapahtumia. Tarjolla ovat myös kokoustilat.

– Monet epäilivät, että tällä alueella ei kannata pyörittää majoitustoimintaa, mutta kun hotelli avattiin, huoneet tulivat heti täyteen. Yhtään tyhjää viikkoa ei ole ollut.

GoRooms-hotellin kaikki kuusi huonetta on nimetty kreikkalaisen mytologian jumalien mukaan, kahden suurimman huoneen ovien päällä muun muassa komeilevat nimet Zeus ja Afrodite.

Sari Saarelainen, 37, on ammatilaistason kilpapyöräilijä, jonka urheilullisenkin tavoitteen voi sanoa juontuvan antiikin ajan Kreikasta, syntyihän siellä maailman merkittävin urheilutapahtuma.

– Tein noin viikko sitten sopimuksen sveitsiläisen tallin kanssa. Päätin vielä katsoa, josko tulevan kauden kilpasijoituksilla saisin tarpeeksi pisteitä kasaan Tokion olympialaisiin pääsemiseksi.

Treenaamisen ja perheyrityksen luotsaamisen ohella hän myös kouluttaa muita kilpa- ja harrastajapyöräilijöitä. Pomon rooli yrityksessä on venyvä.

– Osallistun kaikkiin töihin, hotellihuoneiden siistimisestä lähtien. Kokkauksen, eli aamiaispuolen, jätän kyllä ammattilaisille.

Hämeenkylän kartano ja GoRooms tuskin ovat pitkään lännen ainoat hotellitoimijat.

Myyrmäkeen on tehnyt tuloaan hotelli Energia-Areenan naapuriin, jossa kiinteistösijoitusyhtiö NREP:llä (Nordic Real Estate Partners) on tonttivaraus hanketta varten. Hanke on nyt tiettävästi vahvasti edistymässä ja hotellin tulo yhä varmempaa.

NREP on jo entuudestaan näkyvästi mukana Vantaan katukuvassa Dixin omistajana sekä sen naapuriin tulevan uuden kirkkokorttelin suunnittelijana. Alkuvuodesta siitä tuli myös yksi Finavian tytäryhtiön, kiinteistöyhtiö LAK Real Estate Oy:n, omistajista.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut