Miltä näyttää missin hiuksilla palomiehen kypärä? Finalistit saivat sammutusoppia – katso kuvat

Miss Suomi -finalistit Milla-Mari Waismaa, Jenna Ruohola, Alina Voronkova, Janina Koskinen, Eevi Ihalainen, Emilia Anttikoski, Erika Helin, Mirella Merivirta, Jenny Lappalainen ja Ellinoora Myötyri saapuivat torstai-iltapäivänä Järvenpään paloasemalle. anton.soinne@media.fi

Tanja-Elina Niemi

Miss Suomi -finalisteilla on ollut viime viikot melkoista lentoa paikasta toiseen. Virallinen ohjelmarunko löytyy missiorganisaation verkkosivuiltakin, mutta kaikkea siihen ei ole kirjattu.

Esimerkiksi torstai-iltapäivän vierailu Järvenpään paloasemalla oli kirjaamaton keikka, koska se ei ollut yleisölle avoin.

Ohjelmassaoli tärkeiden kansalaistaitojen esittelyä ja harjoittelemista, eli kuinka elvytetään ja miten alkusammutetaan. Nostolavan kokeilemisesta jouduttiin luopumaan kovan tuulen takia.

Missiorganisaatiolla on kontakteja paloasemalle, joten siksi tällä seudulla oltiin jo kolmatta kertaa, viime vuonna Keravalla ja sitä ennen Järvenpäässä.

Miss Suomi -toimiston manageri Aleksandra Kantola kertoo, että kiertueen ohjelmaan vaikuttavat myös pitkäaikaiset sponsorisuhteet.

– Meillä on avoin keikkamyynti ympäri vuoden. Pyrimme käymään eri puolilla Suomea. Vuokatti oli nyt pohjoisin paikka ja sinne mennään Miss Suomi -kolmikon kanssa vielä uudelleen, sanoo Kantola.

Päivät ovat pitkiä. Pidämme huolta siitä, että unta saadaa riittävästi ja syödään säännöllisesti."

Turkin Alanya on ollut ohjelmassa jo viitenä vuonna, mutta viime vuonna se jäi väliin, kun oli Suomi 100 -juhlavuosi.

Tämänkertaiseen Turkin matkaan osuu myös kiertueen kommellus: paluulento Turkista peruuntui, missiehdokkaat istuivat lentokentällä viitisen tuntia odottamassa linja-autoa ja pääsivät sitten lopulta toiseen koneeseen. Paluumatka venyi 19 tuntiin.

– Siinä huomattiin, että ryhmähenki on tosi hyvä, kertoo Kantola, jonka mukaan ohjelmaa on ollut niin runsaasti, ettei tahdo muista mitä kaikkea on ollut. Ohjelmamuutoksiakin tulee aina välillä.

– Eilen meillä oli sponsoritapaamisia ja finaaliasujen sovittamista. Päivät on pitkiä. Pidämme kuitenkin huolta siitä, että unta on riittävästi ja syödään säännöllisesti.

Järjestyshäiröihin ei missikiertueella ole törmätty. Missien mukana kulkee huoltojoukkoja ja Turkissa heillä oli myös turvamiehiä.

Kantolan mukaan yksi mieleenpainuvimmista vierailuista oli Roihuvuoren vanhainkotiin: missejä oli siellä todella odotettu.

Pelastusjohtaja Jyrki Lindstedt toivotti neidoille onnea finaaliin.

Miss Suomi -kisoja on järjestetty vuodesta 1931. Enää kisat eivät tule televisiosta, ne on ilmaiseksi katsottavissa verkossa. Kisat järjestetään Red Carpet -gaalana. Mukana on 15 takavuosien missiä, muun muassa Tarja Smura ja Lola Odusoga

Missikiertue huipentuu Billnäsiin

Miss Suomi tour käynnistyi 6.9, kun finalistit julkistettiin Hotelli Presidentissä. La 8.9. missit vierailivat With Love -häätapahtumassa Vanajanlinnassa sekä Kauppakeskus Lännessä Turussa.

Su 9.9. vuorossa oli Tampere. Ma–su 10.–16.9. Miss Suomi -finalistit olivat Turkissa. Su–ke 6.–19.9. ohjelmassa oli Vuokatin Aateli. To–pe 20.–21.9. missiehdokkaat olivat Seinäjoella.

La–ma 22.–24.9. vuorossa oli Järvisydän. Ti 25.9. missifinalisteihin saattoi törmätä laivalla: Viking XPRS. Ke 26.9. oli Roihuvuoren vanhainkodissa Kuningatar- ja Kuningas -kilpailu

Miss Suomi 2019 -finaaligaala on Billnäsin Ruukilla la 29.9. kello 20. Suora lähetys verkossa www.viafree.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 7. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 8. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 11. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 12. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 13. Taide on tuonut Vantaalla apua ahdistuneille nuorille
 14. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 15. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 7. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 8. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 9. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 10. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 11. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 12. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 13. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 14. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"
 15. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.