Kaupunki hylkäsi valitukset vuokratonttien lunastushinnoista – "Hinnoittelu on maapolitiikan mukaista"

Kaupunginhallitus päätti maanantaina hylätä vuokratonttien lunastushinnoista tehdyt valitukset. Arkisto/Armi Suojanen

Tiina Örn

Kaupunginhallitus päätti keväällä, että kaupungilta vuokrattujen pientalojentonttien haltijoilla on oikeus lunastaa tontti omaksi vuosina 2018 ja 2019.

Tonttien lunastushinnoista tehtiin kaksi valitusta. Päätöksestä valittaneiden mielestä tonttihinnat ovat kohtuuttomia verrattuna vuosien 2015–2017 lunastushintoihin.

Kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimukset todeten, että lunastusta koskeva hinnoittelu on kaupungin maapolitiikan mukaista. Hylkäysperusteissa todetaan myös, että lunastusmenettely on kaupungin tarjoama lisäetu, jonka vuokraoikeiden haltija voi halutessaan käyttää.

Viime vuoden syyskuussa Vantaan Sanomat kertoi tonttihintojen noususta Silloin Matarissa vuokratontilla asunut pariskunta ihmetteli kaupungin tekemiä korotuksia. Lunastushintoja korotettiin vuoden 2017 alussa jopa 40 prosenttia. MatarilainenSuvi Väistö kummasteli myös kaupungin ratkaisua olla tiedottamatta avoimesti korotuksista.

Vantaan asumisasioiden päällikköTomi Henrikssonkertoi tuolloin korotusten johtuvan siitä, ettei lunastushintoja ole päivitetty riittävän usein.

–Hinnat ovat jääneet jälkeen tonttien käyvästä arvosta. Siksi nyt jouduttiin tekemään suuria korotuksia. Hinnat ovat vieläkin kohtuullisia, eikä tonttia edelleenkään tarvitse lunastaa, jos katsoo hinnan olevan liian korkea, sanoi Henriksson.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vuokratontteja voi nyt lunastaa omaksi 29.5.2018 10:15

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut