Kuvat: Tältä näyttää Tikkurilaan rakennettava uusi kortteli

Tikkurilan reipas uudistuminen jatkuu. Suuren muutoksen kokee Kirjastopuiston viereinen tontti osoitteessa Kielotie 15. Tontilla sijaitseva 70-luvulla rakennettu tumma matala valtion virastotalo puretaan uuden korttelin rakentamisen tieltä.

Kortteliin tulee asuntoja, liiketilaa ja päiväkoti. Suunnittelukilpailun voittaneen rakennusyhtiö Peab Oy:n ehdotuksen havainnekuvassa huomio kiinnittyy paitsi rakennusten korkeuteen myös niiden vaaleaan sävyyn.

Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine kertoo kaupunginhallituksessa käydyn keskustelua siitä, että korttelin ilme voisi olla räväkämpi.

– Kaavatyö on nyt alkamassa ja siinä suunnitelma käydään vielä uudestaan läpi. Rakennusten tulee sopia alueen ilmeeseen, kommentoi Laine.

Tontille haetaan kaavamuutoksella rakennusoikeutta noin 31 000 kerrosneliötä.

Suunnittelukilpailun voittaneessa ehdotuksessa korttelin rakennusten julkisivuissa on vaaleaa rappausta ja tiiltä.Kuva: PeabPeabin toteuttama Lyhty-kortteli tuo Laineen mukaan Tikkurilaan kivijalkaliiketiloja ja laatuasumista.

Korttelin kulmaukseen tulevan korkean rakennuksen on tarkoitus olla Kielotien maamerkki. Pihat avautuvat Kirjastopuistoon päin. Asunnoista osa tulee olemaan vapaarahoitteisia ja osa ARA-asuntoja.

Päiväkoti tulee erilliseen rakennukseen puiston laitaan. Pysäköinti on Lyhty-korttelissa ratkaistu maanalaisella pysäköintihallilla.

Kaava on lainvoimainen arviolta vuonna 2019. Korttelin valmistumisajasta ei vielä mainita mitään. Rakentaminen ja asuntojen myynti alkanevat vuonna 2020.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut